Ο… πειναλέων «Μπένι»

Ακουσε ο (ευτραφής) Ευάγγελος Βενιζέλος ότι ο Γιώργος Παπανδρέου πετάγεται στο Λονδίνο για να φάει.. .σούσι και αποφάσισε να ενδώσει κι αυτός στον πειρασμό των ασιατικών γεύσεων! Οπως πληροφορηθήκαμε, ο φιλοδοξών να… φάει την καρέκλα του πρωθυπουργού αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών, αφού δοκίμασε τις γερμανικές γεύσεις σε μπιραρία του Βερολίνου (την Timraooye), στο πλαίσιο των συναντήσεων με τον Β. Σόιμπλε, αποφάσισε να δεχτεί και τη δεύτερη πρόσκληση του Γερμανού ομόλογου του, που περιείχε έξοδο σε εστιατόριο… κορυφής.

Η διαφορά ήταν ότι το συγκεκριμένο -που είναι από τα καλύτερα του Βερολίνου, με εντυπωσιακούς χώρους και μοντέρνα διακόσμηση- φημίζεται για τις συνταγές του κορυφαίου σεφ και ιδιοκτήτη του Tim Raue που κατέχει τις γνώσεις του σούσι και του κινέζικου.

Δεν γνωρίζουμε αν ο Ευάγγελος χόρτασε στο δείπνο εργασίας με το σούσι ούτε αν, επιστρέφοντας, έψαξε για κανένα… σουβλατζίδικο Θεσσαλονίκης για να κορέσει τις γαστριμαργικές ανάγκες του. Το βέβαιο είναι ότι θα μπορεί πλέον να ανταλλάξει γαστρονομικές απόψεις περί σούσι με τον Γιώργο, μια και ο δικός του σεφ θεωρείται το νούμερο ένα στην πιάτσα.

Βέβαια, ο κ. Βενιζέλος δεν θα ήταν τόσο ευτυχής με αυτές τις περιηγήσεις του, αν γνώριζε ότι ήδη στην Ευρώπη γελάνε πίσω από την πλάτη του για τις γνώσεις του περί οικονομικών και τον θεωρούν εύκολο… μεζέ στα αδηφάγα σχέδιά τους σε βάρος της Ελλάδας. Τα κουτσομπολιά και τα κρυφογελάκια δίνουν και παίρνουν, κατά τις πληροφορίες, καθώς και οι ίδιοι δεν μπορούν να πιστέψουν ότι σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή ο κ. Παπανδρέου επέλεξε για μια θέση-κλειδί έναν πολιτικό που οι οικονομικές του γνώσεις δεν επαρκούν. Οπως έλεγε μάλιστα με κακεντρέχεια κάποιος, οι γνώσεις του αυτές θυμίζουν τα αγγλικά του που κινούνται σε επίπεδο… φροντιστηρίου!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα