Ο δήμαρχος Ιθάκης με τα 30 μοντέλα

Σαν βγήκε στον πηγεμό για την Ιθάκη τον περίμεναν… Λιμενικό και ΣΔΟΕ. Η υπόθεση, που προκαλεί σάλο στο πανελλήνιο, αφορά τον δήμαρχο Ιθάκης Γιάννη Κασσιανό, ο οποίος κατηγορείται πως απέπλευσε παράνομα, με κότερο, από το λιμάνι του νησιού, προκειμένου να παραλάβει από τον Αστακό, το περασμένο Σάββατο, 30 καλλονές που λαμβάνουν μέρος στον διαγωνισμό ομορφιάς «Miss Τουρισμός» και επρόκειτο να φωτογραφηθούν. Ο λόγος, ωστόσο, για τον οποίο συνελήφθη από τους λιμενικούς δεν σχετίζεται με τις εντυπωσιακές κοπέλες, αλλά με σήμα που είχαν στείλει στελέχη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος που υποστηρίζουν ότι το πολυτελές σκάφος είναι δεσμευμένο, καθώς δεν έχει δηλωθεί στην Εφορία!

Ολα ξεκίνησαν γύρω στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής, όταν ο δήμαρχος απέπλευσε, με το σκάφος «ARISE», από το λιμάνι για να «φορτώσει» τις 30 καλλονές, οι οποίες θα φωτογραφίζονταν στην Ιθάκη. Λιμενικοί που αντιλήφθηκαν ότι το «σταμπαρισμένο» σκάφος κινείται ενημέρωσαν τους ανωτέρους τους, ωστόσο δεν δόθηκε εντολή για… καταδίωξη, καθώς γνώριζαν ότι θα επιστρέψει. Λίγες ώρες αργότερα το κότερο εθεάθη και μόλις έδεσε στην Ιθάκη, ο δήμαρχος Γιάννης Κασσιανός συνελήφθη, διότι απέπλευσε από το λιμάνι «χωρίς προηγουμένως να θεωρήσει τα ναυτιλιακά έγγραφα του σκάφους στην οικεία Λιμενική Αρχή».

Σε ανακοίνωσή του το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος τονίζει παράλληλα πως ο δήμαρχος μετά την απολογία του «παραπέμφθηκε σε τακτική δικάσιμο» και πως από τη Λιμενική Αρχή Ιθάκης «εκτός της ποινικής διαδικασίας κινήθηκε και η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων». Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι στον δήμαρχο επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ, κάτι που ο κ. Κασσιανός διέψευσε κατηγορηματικά.

Τη σοβαρότερη πτυχή της υπόθεσης πάντως ανέδειξε το ΣΔΟΕ, το οποίο, όπως εξήγησε στέλεχός του μιλώντας στη «δημοκρατία», έχει περιλάβει τον κ. Κασσιανό στη λίστα με τους 230 «σκαφάτους» που… ξεχάστηκαν και δεν κατέβαλαν, ως όφειλαν, ΦΠΑ 23% και φόρο πολυτελείας 10% για τα σκάφη αναψυχής που διαθέτουν. Για τον νυν δήμαρχο Ιθάκης -που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τη Δικαιοσύνη- εκκρεμεί παράλληλα καταγγελία σύμφωνα με την οποία επιβάρυνε τον δήμο με τα έξοδα συντήρησης και κίνησης του «ARISE». Ο ίδιος διέψευσε και αυτήν την πληροφορία, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι το σκάφος δεν ανήκει στον ίδιο αλλά στην αδελφή του.

Κώστας Καντούνης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα