Δημοψήφισμα για τα Σκόπια

Πρόταση διεξαγωγής δημοψηφίσματος και στην Ελλάδα για τη συμφωνία περί της ονομασίας της ΠΓΔΜ και την ένταξή της στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ καταθέτει ο πρέσβης ε.τ. Αλ. Μαλλιάς.

Σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα των Σκοπίων «Utrinski Vesnik» ο κ. Μαλλιάς αναφέρει ότι μετά την εξαγγελία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την οικονομία το ερχόμενο φθινόπωρο «νομίζω πως θα πρέπει να γίνει και δημοψήφισμα τόσο για το όνομα όσο και για την ένταξη της ΠΓΔΜ στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ».

Ο Ελληνας πρώην διπλωμάτης καλεί τους πολιτικούς της ΠΓΔΜ να αναλογιστούν το αποτέλεσμα ενός ελληνικού πιθανού δημοψηφίσματος, προτού υλοποιήσουν τις δικές τους εξαγγελίες για δημοψήφισμα στη χώρα τους. Αντί αυτού ο κ. Μαλλιάς σημειώνει ότι «ο μοναδικός τρόπος οριστικής σταθεροποίησης του κράτους είναι τα αλβανικά πολιτικά κόμματα να πείσουν το VMRO να υπογράψει πλατφόρμα για την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. και για την ονομασία. Αυτή είναι πλέον η μεγάλη πρόκληση, και όχι η ανάληψη της διαχείρισης του 10% των υπουργείων» από τα αλβανικά κόμματα.

Με εμφανώς, επίσης, ειρωνικό τόνο έναντι του νέου γύρου προπαγάνδας των Σκοπίων με την ανέγερση αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου ο κ. Μαλλιάς σημειώνει: «Νομίζω πως το μοναδικό πράγμα που έπρεπε να κάνουμε -και λυπάμαι που δεν το κάναμε- είναι ότι δεν συμπεριλάβαμε ξεχωριστή αναφορά στη Συμφωνία της Αχρίδας του 2001 για τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Φίλιππο Β’! Κανένας πολιτικός από την Ε.Ε. ή τις ΗΠΑ, που ενεπλάκη στην τότε υπόθεση, δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι δέκα χρόνια αργότερα, αμέσως μετά την επανεκλογή του κ. Γκρούεφσκι, κορυφαία προτεραιότητα του κράτους σας θα ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα