Τα σόου του Μνημονίου μοιράζουν ζεστό χρήμα

Το κεφάλαιο «τηλεπαιχνίδια» δεν θα μπορούσε με τίποτα να λείπει από τα τραπέζια των συσκέψεων των μεγάλων καναλιών εν όψει της νέας σεζόν. Η οικονομική κρίση κάνει φέτος την ανάγκη για… ρευστό πιο επιτακτική από ποτέ, οπότε τι είναι μεγαλύτερο δέλεαρ από ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα που υπόσχεται κέρδη χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις και δεξιότητες; Ετσι σκέφτηκαν και στο Mega, το οποίο ενέταξε με το ίδιο σκεπτικό πέρυσι στη σκαλέτα του το «Money drop». Βέβαια, οι παίκτες δεν είδαν ποτέ τις 300.000 ευρώ να αλλάζουν χέρια, αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Την επόμενη τηλεοπτική σεζόν αρκετά άπαιχτα επεισόδια από την προηγούμενη τηλεοπτική χρονιά έχουν φυλαχτεί στο συρτάρι για να καλύψουν το πρώτο μισό της νέας σεζόν. Μετά το «Money drop» όμως τι; Ενα από τα κόνσεπτ που εξετάζουν οι υπεύθυνοι του καναλιού είναι το αμερικανικό τηλεπαιχνίδι «Minute to win it». Πρόκειται για ένα γρήγορο κόνσεπτ, αφού όλες οι δοκιμασίες στις οποίες συμμετέχει ο παίκτης πρέπει να ολοκληρωθούν σε μόλις ένα λεπτό. Μη φανταστείτε περίπλοκα πράγματα… να διασχίσετε τη μία μεριά του πλατό ως την άλλη καθισμένοι σε μια πετσέτα, να προσπαθήσετε με ένα κουτί πίτσας να κάνετε τόσο αέρα ώστε τρία αβγά να μετακινηθούν σε συγκεκριμένη θέση, να κρατήσετε φυσώντας δυο φτερά στον αέρα για να μην πέσουν κάτω. Ο κάθε παίκτης έχει στη διάθεσή του… τρεις ζωές. Κάθε φορά που δεν τα καταφέρνει σε μια δοκιμασία, χάνει και από μία. Το εν λόγω τηλεπαιχνίδι προβάλλεται στην Αμερική από το 2010 και το έπαθλο για το οποίο διαγωνίζεται ο παίκτης είναι… 1.000.000 δολάρια. Μάλιστα, αρκετοί επώνυμοι έχουν λάβει μέρος για φιλανθρωπικό σκοπό. Τέτοια ποσά, βέβαια, δεν παίζουν στην ελληνική τηλεόραση και το μπάτζετ θα προσαρμοστεί αναλόγως. Το σόου, αν δεν υπάρξει κάποια ανατροπή, αναμένεται να ενταχθεί στο πρόγραμμα τον Φεβρουάριο του 2012, ενώ ένα από τα ονόματα που έχουν συζητηθεί για τη θέση του παρουσιαστή είναι αυτό του Δημήτρη Ουγγαρέζου. Αλλωστε, το κανάλι και πέρυσι είχε δείξει εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, δίνοντάς του τα σκήπτρα της παρουσίασης του «U man», το οποίο όμως δεν βγήκε ποτέ στον «αέρα».

Στον ΑΝΤ1, πάλι, το σκέφτονται πιο… επιστημονικά. «Κι όμως κινείται». Η περίφημη φράση του Γαλιλαίου έμελλε να αποτελέσει έμπνευση για… ένα σόου με επιστημονική διάσταση. «Galileo» είναι το νέο εκπαιδευτικό τηλεπαιχνίδι, το οποίο μας έρχεται από τη Γερμανία. Το παιχνίδι συνδυάζει επιστήμη και ψυχαγωγία, καθώς εξηγεί καθημερινά φυσικά φαινόμενα με διασκεδαστικό τρόπο. Το κανάλι είχε παρουσιάσει παρόμοιο πρόγραμμα το 2008, την εκπομπή «Clever» με τη Ματθίλδη Μαγγίρα και τον Φώτη Σπύρου στον ρόλο του τρελού επιστήμονα. Ενδιαφέρον, πάντως, για το τηλεπαιχνίδι έχει δείξει και ο Alpha.

Κωνσταντίνα Γαρνέλη

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα