Της… κακομοίρας παντού

Με αμείωτη ένταση (και συχνότητα) συνεχίζουν να εκφράζουν την αγανάκτηση και την οργή τους απέναντι στους εκπροσώπους της κυβέρνησης πολίτες από όλη τη χώρα. Το χθεσινό «δελτίο συμβάντων» περιελάμβανε θερμά τετ-α-τετ «Αγανακτισμένων» και υπουργών και βουλευτών στα Τρίκαλα, στην Πάτρα, στον Πύργο και στην Ξάνθη, όπου στο επίκεντρο των διαμαρτυριών βρέθηκαν, αντίστοιχα, η βουλευτής Σούλα Μερεντίτη, ο υφυπουργός Εργασίας Γιάννης Κουτσούκος, ο βουλευτής Ηλείας Τάκης Αντωνακόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Σωκράτης Ξυνίδης.

Από τα χθεσινά γεγονότα ξεχωρίζει το περιστατικό που σημειώθηκε στα Τρίκαλα, την ώρα που η βουλευτής Τρικάλων Σούλα Μερεντίτη έδινε συνέντευξη στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό TV-10. Καθώς η συνέντευξη βρισκόταν σε εξέλιξη, ομάδα περίπου 30 ατόμων εισέβαλε, δίχως να χρησιμοποιήσει βία, στο studio, παρενέβη στην εκπομπή και απευθύνθηκε στην -άφωνη μέχρι το τέλος της «εισβολής»- βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. «Η κυρία Μερεντίτη εκτέλεσε την αποστολή της. Ψήφισε το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο […].

Σύσσωμη η κυβέρνηση κινήθηκε ενάντια στη θέληση της μεγάλης πλειοψηφίας και θα κληθεί να λογοδοτήσει για τα εγκλήματά της απέναντι στον λαό και στη χώρα» είπαν αρχικά οι «Αγανακτισμένοι» και στη συνέχεια άσκησαν δριμεία κριτική απέναντι στην Αστυνομία και στους πολιτικούς της εντολείς, με αφορμή την «απαράμιλλη βαρβαρότητα» που επέδειξε κατά τις διαδηλώσεις στο Σύνταγμα. «Κλείσε την εκπομπή. Κλείσε την τώρα. Θα συνομιλήσω μαζί τους» ακούστηκε να ψελλίζει τότε η κυρία Μερεντίτη και ο δημοσιογράφος έδωσε σήμα για διαφημίσεις. Οταν όμως έπειτα από λίγα λεπτά η εικόνα από το studio επανήλθε, η βουλευτής είχε εξαφανιστεί, συνοδεία, όπως έγινε γνωστό, μεγάλης αστυνομικής δύναμης.

Νωρίτερα το πρωί, αγανακτισμένοι πολίτες της Πάτρας, εργαζόμενοι της μονάδας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, και συνδικαλιστές – εργάτες της Ολυμπίας Οδού επιφύλαξαν «θερμή» υποδοχή στον υφυπουργό Εργασίας Γιάννη Κουτσούκο έξω από το ξενοδοχείο «Πόρτο Ρίο». Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, επιτέθηκαν φραστικά στον υφυπουργό και απομακρύνθηκαν από δυνάμεις της Αστυνομίας. Σε συνάντηση που είχε αργότερα με εκπροσώπους της πρώην ΕΒΟ, ο κ. Κουτσούκος δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματά τους στον υπουργό Εθνικής Αμυνας.

Επεισόδιο με αγανακτισμένο πολίτη είχε στον Πύργο και ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ Τάκης Αντωνακόπουλος. Οπως μετέδωσαν τοπικά μέσα, ο βουλευτής προχωρούσε στον δρόμο, όταν ένας πολίτης που επέβαινε σε μοτοσικλέτα τον αναγνώρισε και άρχισε να τον αποδοκιμάζει. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο κ. Αντωνακόπουλος απάντησε και μάλιστα προσκάλεσε τον αναβάτη να έρθει κοντά του. Οταν είδε όμως ότι ο «Αγανακτισμένος» ξεκίνησε να πλησιάζει, ο βουλευτής μπήκε εσπευσμένα στο αυτοκίνητό του και απομακρύνθηκε από το σημείο.

Στο «στόχαστρο», τέλος, διαμαρτυρόμενων πολιτών βρέθηκε στην Ξάνθη ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Σωκράτης Ξυνίδης. Ο υπουργός ήρθε αντιμέτωπος με το πλήθος στο πλαίσιο κομματικής εκδήλωσης του ΠΑΣΟΚ και έγινε αποδέκτης πολλών υβριστικών συνθημάτων, δίχως όμως το επεισόδιο να λάβει ευτυχώς πιο ανησυχητικές διαστάσεις, καθώς ο κ. Ξυνίδης φυγαδεύτηκε από μια διμοιρία των ΜΑΤ.

Κώστας Καντούνης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα