Οι ομογενείς στη Ν.Υ. ακούνε «Τρίφωνο»!

Από το πλευρό του Παντελή Θαλασσινού και τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», στην τελετή απονομής των βραβείων Gabby και στον ποδοσφαιρικό αγώνα Ελλάδα – Εκουαδόρ, στη Νέα Υόρκη, όπου απήγγειλαν τον εθνικό μας ύμνο. Το γκρουπ Τρίφωνο (Ερωφίλη, Δημήτρης Υφαντής και Νίκος Κουρουπάκης) αυτή την περίοδο έχει σε εξέλιξη δύο περιοδείες. Στην πρώτη η Ερωφίλη και ο Δημήτρης Υφαντής, έχοντας μαζί το νέο μέλος της ομάδας τους Γιώργο Περαντάκο (που αντικαθιστά στις συναυλίες τον Νίκο Κουρουπάκη, ο οποίος έχει πλέον ως έδρα του τη Νέα Υόρκη και λείπει συχνά), παρουσιάζουν τραγούδια από το ρεπερτόριό τους. Η δεύτερη περιοδεία τους ξεκινά την Παρασκευή 8 Ιουλίου από το Θέατρο Πέτρας και αποτελεί αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο με την ευκαιρία της συμπλήρωσης φέτος 100 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου ποιητή και στιχουργού. «Εχουν προγραμματιστεί 14 συναυλίες μέχρι στιγμής» λέει στη «δημοκρατία» η Ερωφίλη. «Λέμε δόξα τω Θεώ που πηγαίνουν καλά τα πράγματα γιατί είναι δύσκολοι καιροί» συνεχίζει και αποκαλύπτει ότι τα μέλη του συγκροτήματος πέρασαν από την πλατεία. «Νομίζω ότι είναι υποχρέωση όλων των Ελλήνων να περάσουν από εκεί εκφράζοντας ειρηνικά τη διαμαρτυρία τους για τα σκληρά οικονομικά μέτρα» λέει.

Πριν από έναν μήνα το Τρίφωνο έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση στα Gabby Awards, στη Νέα Υόρκη, όπου βραβεύονται κάθε δύο χρόνια οι ομογενείς που προσφέρουν έργο για την Ελλάδα. «Ηταν μια από τις πιο ωραίες εμπειρίες της πορείας μας» κάνει τώρα τον απολογισμό η Ερωφίλη. «Ερμηνεύσαμε το Τραγούδι της Ξενιτιάς του Μίκη Θεοδωράκη και στην εισαγωγή του γνωστοί ηθοποιοί διάβαζαν αποσπάσματα από ημερολόγια μεταναστών. Στην τελετή απονομής είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε πολλούς αξιόλογους πατριώτες. Τον σκηνοθέτη Γκρεγκ Γαϊτάνες, που έχει στο βιογραφικό του σειρές όπως το Grey’s Anatomy, τους ηθοποιούς Μελίνα Κανακαρίδη και Τεό Αλεξάντερ». Ομως οι συγκινήσεις πέραν του Ατλαντικού δεν σταμάτησαν εκεί. «Κάναμε μια συναυλία στο New York Town Hall, στο Μανχάταν, ενώ είχαμε και την τύχη να τραγουδήσουμε τον εθνικό μας ύμνο πριν από την έναρξη ενός φιλικού αγώνα ποδοσφαίρου της Εθνικής Ελλάδας με το Εκουαδόρ. Το στάδιο είχε 40.000 άτομα και ως εμπειρία ήταν πολύ συγκινητική». Το Τρίφωνο σχηματίστηκε το 2002 όταν η Ερωφίλη, ο Νίκος και ο Δημήτρης αποφάσισαν να κάνουν μαζί μια μουσική παράσταση. Το πάντρεμα πέτυχε και έναν χρόνο μετά ο Παντελής Θαλασσινός τους έκανε πρόταση να δισκογραφήσουν την παράστασή τους αναλαμβάνοντας ο ίδιος χρέη παραγωγού. Η συνέχεια τους βρήκε να συνεργάζονται στενά με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης». Μάλιστα στην τελευταία τους δισκογραφική δουλειά, που κυκλοφορεί από την EMI με τίτλο «Τα τζιτζίκια του χειμώνα», ο Μίκης Θεοδωράκης τούς εμπιστεύτηκε ένα νανούρισμα που συνέθεσε ο ίδιος σε ποίηση Φώτη Αγγουλέ.

Ηλίας Μαραβέγιας

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα