Ο (πικραμένος) Ραγκούσης αδειάζει τον Ρέππα και ρίχνει βόμβα στα ταξί!

Ανω κάτω έκανε τους οδηγούς ταξί ο Γιάννης Ραγκούσης. Ο νέος υπουργός Μεταφορών έριξε βόμβα μεγατόνων τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα Ρέππα, που ουσιαστικά προέβλεπε ότι δεν θα δοθούν νέες άδειες, καθώς πιστεύει ότι έτσι η αγορά ταξί παραμένει κλειστή και ότι ο ίδιος επιθυμεί την πλήρη απελευθέρωση του κλάδου. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η απελευθέρωση ισχύει κανονικά από τις 2 Ιουλίου και ότι όποιος θέλει μπορεί να καταθέσει αίτημα στην Περιφέρεια της περιοχής του προκειμένου να αποκτήσει άδεια ταξί.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί να ορίσει τον αριθμό των ταξί που κυκλοφορούν σε κάθε περιοχή, άποψη εκ διαμέτρου αντίθετη με το Προεδρικό Διάταγμα που είχε ετοιμάσει για το ίδιο θέμα ο προκάτοχός του Δημήτρης Ρέππας. Ενα Π.Δ., που στις 9 Ιουνίου δημοσιοποιήθηκε από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου και το υποδέχτηκαν με ικανοποίηση οι επαγγελματίες οδηγοί, γιατί περιλάμβανε τον καθορισμό του ανώτατου αριθμού των ταξί ανά πόλη, με βάση έναν αλγόριθμο και αναλογικά με τον πληθυσμό. Για παράδειγμα, στην Αττική κυκλοφορούν περίπου 13.500 ταξί, όταν οι ίδιοι οι εκπρόσωποι του κλάδου παραδέχονται ότι θα αρκούσαν περίπου τα μισά.

Στο ενδεχόμενο όμως να κατακλυστεί μια περιοχή από ταξί ο νέος υπουργός Μεταφορών αρκέστηκε να απαντήσει ότι «αυτά τα ρυθμίζουν οι κανόνες της αγοράς»! Επίσης αναφορικά με όσους έχουν αγοράσει άδεια ταξί πρόσφατα έχοντας πληρώσει ποσά έως και 200.000 ευρώ ο κ. Ραγκούσης περιορίστηκε να πει ότι «πρόκειται για μια στρέβλωση, που ήρθε η ώρα να αντιμετωπιστεί».

Το θέμα προκάλεσε άμεσα αντιδράσεις. Από τους συνδικαλιστές του κλάδου των ταξί γίνεται λόγος για «το αποκορύφωμα μιας αναξιόπιστης κυβέρνησης, που κάνει άλλα σε σχέση με όσα είχαμε συμφωνήσει. Μας απέδειξε ότι δεν έχει ούτε συνέπεια ούτε συνέχεια». Ο κλάδος βρίσκεται κυριολεκτικά σε αναβρασμό και απόψε θα πραγματοποιηθεί διοικητικό συμβούλιο, για να καθοριστεί το πλαίσιο των θέσεων του κλάδου, στη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για αύριο με τον κ. Ραγκούση. Εκεί θα ξεκαθαρίσει αν θα μείνει χωρίς ταξί η χώρα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα