Τα… πρώτα σύννεφα για τον αντιπρόεδρο

«Ο Γιώργος χρωστάει στον Βαγγέλη και σε μας τη σωτηρία του. Αν δεν υπήρχαμε εμείς, τώρα δεν θα ήταν πρωθυπουργός. Του δώσαμε το φιλί της ζωής». Αυτή τη φράση-κλειδί, που όλο και δυναμώνει στο στρατόπεδο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγελου Βενιζέλου, ακούνε συνεχώς στα αυτιά τους οι προεδρικοί και ανατριχιάζουν σιγοψιθυρίζοντας με τη σειρά τους το «πίσω έχει η αχλάδα την ουρά». Αυτές οι δύο συγκρουσιακές απόψεις μπορεί αυτή τη στιγμή να παραμένουν κρυμμένες κάτω από την… πετσέτα θαλάσσης, όμως όλοι τοποθετούν την επαναδιαπραγμάτευση όχι του Μνημονίου αλλά των ρόλων εντός ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά τα μπάνια του λαού. Με το χτύπημα του κουδουνιού των σχολείων θα αρχίσουν να ηχούν και οι καμπάνες ενός νέου γύρου εμφυλίου στο ΠΑΣΟΚ, ενώ η Νέα Δημοκρατία αργά και σταθερά επικεντρώνεται από τη μια στην κυβερνητική προοπτική της και από την άλλη στην επανατοποθέτησή της σε πρόσωπα και πράγματα, καθώς δεν της είναι αδιάφορες οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ.

Οσα συνέβησαν αυτές τις ημέρες στη Βουλή με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να προσπαθεί να μετατρέψει την πρωθυπουργική καρέκλα σε θέση για… δύο προκάλεσαν ήδη τις πρώτες αναταράξεις στο κυβερνών κόμμα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός φρόντισε να τον αφήσει στην Αθήνα για… δουλειές όταν πήγε στις Βρυξέλλες, στέλνοντάς του το μήνυμα ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αρχηγό μόνο αυτόν. Από την άλλη η βουλιμία του αντιπροέδρου, που έκανε ρεκόρ παρεμβάσεων καταναλώνοντας τηλεοπτικό και βουλευτικό χρόνο στο έπακρον (δεν πρέπει να υπάρχει αντίστοιχο φαινόμενο), προκάλεσε εκ νέου μουρμούρες μεταξύ των κυβερνητικών βουλευτών, καθώς από τη μια δεν έμεινε χρόνος να μιλήσουν και από την άλλη σχολίαζαν την αλαζονική συμπεριφορά του κ. Βενιζέλου, που φάνηκε να σηκώνει εκείνος όλο το βάρος με τους βουλευτές απλώς να μετατρέπονται σε… κομπάρσους τού ναι.

Η λυκοφιλία αυτή είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να αντέξει στον χρόνο, μια και ο κ. Παπανδρέου διαμηνύει ότι δεν σκοπεύει να παραμείνει όμηρος των ορέξεων του κ. Βενιζέλου.

Από την άλλη ο αντιπρόεδρος γνωρίζει ότι πλέον κρατά στο χέρι του το μπουτόν που όταν πατηθεί θα σημάνει την πτώση της κυβέρνησης. Χτίζει βιαστικά το προφίλ του, γιατί γνωρίζει ότι δεν έχει άπειρο χρόνο μπροστά του. Δεν θέλει να γίνει μέρος του προβλήματος και γι’ αυτό αργά ή γρήγορα θα επιταχύνει τις αποφάσεις του. Στην ομιλία του μάλιστα στη Βουλή, σε μια αποστροφή του λόγου του, πρόβαρε και τον ρόλο του ως αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης, καλώντας τον κ. Σαμαρά να σκεφτεί τι θα έκανε ως πρωθυπουργός όταν πήγαινε στο εξωτερικό.

Η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς ήδη έχουν στρέψει τη διόπτρα τους και έχουν εγκλωβίσει τον στόχο τους. Δεν πρόκειται να αφήσουν τον φιλόδοξο πλην αχόρταγο Ευάγγελο Βενιζέλο να κάνει εισοδισμό σε κεντρώους ψηφοφόρους ώστε να αποκτήσει κοινό. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος βγήκε στο ξέφωτο και το πυρ θα είναι ομαδόν…

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα