Αντ. Σαμαράς: «Συνδυάσατε» τον σοσιαλισμό με τη βαρβαρότητα

Την παταγώδη αποτυχία του Μνημονίου κατέδειξε χθες στη Βουλή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς προαναγγέλλοντας παράλληλα ότι το πολιτικό τέλος του Γιώργου Παπανδρέου πλησιάζει. Μιλώντας με τη σκληρή -για το ΠΑΣΟΚ- γλώσσα των αριθμών κατάφερε να αποδιοργανώσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος δεν βρήκε ούτε μια λέξη για να απαντήσει σε όσα συγκεκριμένα τού έθεσε.

«Οποιος αγαπά την Ελλάδα είναι υποχρεωμένος να πει τα πράγματα με το όνομά τους και να πάρει θέση ευθύνης. Η Νέα Δημοκρατία είναι ο πολιτικός οργανισμός που έχει το θάρρος να πει τα μεγάλα ναι και τα μεγάλα όχι. Το Μεσοπρόθεσμο το καταψηφίζουμε γιατί είναι ανεδαφικές οι εκτιμήσεις του, αντιφατικές οι προβλέψεις του, γιατί είναι οικονομικά αναποτελεσματικό και αντιαναπτυξιακό. Γιατί είναι κοινωνικά άδικο. Γιατί μας πάει πιο βαθιά στο αδιέξοδο. Δεν μας βγάζει απ’ αυτό» είπε ο κ. Σαμαράς αιτιολογώντας το μεγάλο «όχι» της Νέας Δημοκρατίας στο Μεσοπρόθεσμο. Δεν δίστασε μάλιστα να προαναγγείλει και θέμα κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία καταψηφίζει συνολικά και συντεταγμένα το Μεσοπρόθεσμο. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι θα στηρίξει όσα άρθρα θεωρεί πως κινούνται στη σωστή κατεύθυνση.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε εκτενώς στα εκβιαστικά διλήμματα και την απόπειρα τρομοκράτησης βουλευτών και κοινωνίας από το ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για προπαγανδιστική εκστρατεία φόβου: «Μας λένε κάποιοι ότι το ερώτημα σήμερα είναι Μεσοπρόθεσμο ή χρεοκοπία. Αυτό μας είχαν πει και πέρυσι τον Μάιο: Μνημόνιο ή χρεοκοπία. Κάποιοι μας απείλησαν και με διλήμματα του τύπου Μεσοπρόθεσμο ή… τανκς! Κάποιοι άλλοι, πριν από έναν μήνα, είχαν απειλήσει: Μεσοπρόθεσμο ή δραχμή! Πρόκειται για προπαγανδιστική εκστρατεία φόβου, η οποία δεν πείθει κανέναν. Απλώς δημιουργεί πανικό στην αγορά και αποσταθεροποιεί την Οικονομία».

Αναλύοντας την αποτυχία του Μνημονίου είπε ότι η πραγματική μείωση του ελλείμματος είναι μόλις 2,5% και όχι 5%, αφού το ΠΑΣΟΚ ξεχνά ότι έχει αφήσει απλήρωτες υποχρεώσεις σε δικαιούχους Ελληνες για τον χρόνο αυτό, ύψους 2,5% του ΑΕΠ. «Πήραν μέτρα ύψους 10% του ΑΕΠ και πέτυχαν πραγματική μείωση 2,5% του ΑΕΠ. Τα τρία τέταρτα των θυσιών πήγαν χαμένες» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, ενώ έκανε αναφορά και στο χρέος το οποίο με το Μνημόνιο υπολογιζόταν να φτάσει το 2013 στο 142% του ΑΕΠ αλλά ήδη είναι πάνω από το 150%.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. απάντησε και σε όσα είπε προχθές το βράδυ ο Γιώργος Παπανδρέου, ότι δήθεν η Νέα Δημοκρατία δεν προχώρησε στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις: «Εσείς τις σταματήσατε. Εσείς τις υπονομεύσατε. Τον Σεπτέμβριο του 2009 ο κ. Παπανδρέου κέρδισε τις εκλογές θέτοντας το υπέρτατο… ψευτοδίλημμα: Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα! Τελικώς ο κ. Παπανδρέου κατάφερε και τα δύο: και σοσιαλισμό και βαρβαρότητα! Για τον σοσιαλισμό μην έχετε καμία αμφιβολία: Προστάτεψε όσο μπορούσε τον κρατισμό. Και γονάτισε την οικονομία με φόρους.

Οσον αφορά τη βαρβαρότητα, απλώς κοιτάξτε γύρω σας: Δεν μένει η παραμικρή αμφιβολία ούτε γι’ αυτό» είπε ο κ. Σαμαράς. Προαναγγέλλοντας μάλιστα το πολιτικό τέλος του πρωθυπουργού είπε ότι τα χρονικά περιθώρια για τον κ. Παπανδρέου στένεψαν, γιατί επί 20 μήνες η κυβέρνησή του δεν έκανε τίποτε απ’ όσα έπρεπε να κάνει, ενώ αντιθέτως έκανε πολλά ανεπίτρεπτα που δεν έπρεπε να κάνει, όπως οριζόντιες περικοπές και φορολογικές επιδρομές σε μια οικονομία που βρισκόταν ήδη σε ύφεση.

«Δεχθήκαμε να στηρίξουμε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, ενώ βρισκόμαστε ήδη μπροστά στις δημοσκοπήσεις! Και τώρα, με συνέπεια και ευθύνη, θα ψηφίσουμε ορισμένα άρθρα του εφαρμοστικού νομοσχεδίου – εκεί που συμφωνούμε. Κάνουμε, δηλαδή, αυτό που το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση δεν έκανε ποτέ!» είπε ο κ. Σαμαράς δηλώνοντας μάλιστα ότι η Ν.Δ. θα ζητήσει με τα χρήματα από τις αποκρατικοποιήσεις να μπορούμε να αγοράζουμε πίσω ελληνικά ομόλογα σε μειωμένη τιμή.

Γιώργος Λυκουρέντζος


Ο πρόεδρος της Ν.Δ. στηρίζει τα αιτήματα αστυνομικών και Σωμάτων Ασφαλείας

Μια συμβολική αλλά και ουσιαστική συνάντηση είχε χθες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς στα γραφεία του κόμματος. Εκεί συναντήθηκε με τα διοικητικά συμβούλια των ομοσπονδιών των αξιωματικών και των υπαλλήλων των Σωμάτων Ασφαλείας (Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και Λιμενικού).

Ο κ. Σαμαράς άκουσε από τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας τα αιτήματα και τις θέσεις τους για τα ζητήματα που τους απασχολούν, ενώ συζητήθηκαν και συγκεκριμένες λύσεις που προτείνονται.

Τόσο ο πρόεδρος της Ν.Δ. όσο και ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Θανάσης Νάκος και οι αναπληρωτές τομεάρχες Κώστας Τσιάρας και Ηλίας Βλαχογιάννης, που παρευρέθησαν στη συνάντηση, εξήραν τον ρόλο των Σωμάτων Ασφαλείας, ιδιαίτερα στην παρούσα κρίσιμη για την Ελλάδα συγκυρία, και κατήγγειλαν τα φαινόμενα απαξίωσης του ρόλου και της προσφοράς τους από όπου κι αν προέρχονται.

Παράλληλα, δεσμεύτηκαν να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα του έμψυχου δυναμικού των Σωμάτων Ασφαλείας και κυρίως την ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής, την άρτια εκπαίδευσή τους, την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων και την αντιμετώπιση των οικονομικών και θεσμικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, ώστε να μπορούν αποτελεσματικά και με υψηλό ηθικό να υπηρετούν την ασφάλεια και την προστασία της χώρας και των πολιτών.

Επίσης, η Ν.Δ. με δήλωση του εκπροσώπου της Γιάννη Μιχελάκη και με αφορμή τις πρώτες φωτιές καλεί την κυβέρνηση να «πάψει να εμπαίζει τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και ειδικότερα της Πυροσβεστικής, να αντιληφθεί τις ευθύνες της και να μην παίζει με την ασφάλεια των Ελλήνων».

Τέλος, επισημαίνει ότι τα υπηρεσιακά κενά στην Πυροσβεστική φτάνουν τα 4.000 και οι εποχικοί πυροσβέστες εργάζονται εδώ και δυο μήνες απλήρωτοι.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα