Η ώρα της αλήθειας για τους «αντάρτες» του ΠΑΣΟΚ

Η ώρα της αλήθειας φτάνει σήμερα το μεσημέρι για τους «διαφωνούντες» βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που θα πρέπει, για να είναι συνεπείς, να περάσουν από τα λόγια (των τηλεοπτικών παραθύρων) στις πράξεις καταψηφίζοντας το Μεσοπρόθεσμο με το οποίο οδηγείται στον «θάνατο» η ελληνική κοινωνία. Ειδάλλως θα αποδειχτεί άλλη μια φορά ότι όλα έγιναν για «πέντε λεπτά δημοσιότητας» ή έστω… λίγο παραπάνω.

Την ίδια ώρα η Νέα Δημοκρατία πάει στη Βουλή συντεταγμένα και όποιος διαφοροποιηθεί θα βρεθεί εκτός. Ηδη η κυρία Ελσα Παπαδημητρίου, η οποία εμφανίζεται να δηλώνει, όπως και η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη (αναλυτικό ρεπορτάζ σελ. 13), ότι θα ψηφίσει… κατά συνείδηση, ή όποιος άλλος έχει τις ίδιες απόψεις έχει ήδη πάρει το μήνυμα της Συγγρού.

Μετά το «στενό μαρκάρισμα» βουλευτών που είχαν εκφράσει αντιρρήσεις, η κυβέρνηση τώρα αισιοδοξεί ότι το Μεσοπρόθεσμο θα περάσει χωρίς απώλειες, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Η. Μόσιαλο να προβλέπει 155 ψήφους υπέρ. Μόνο ερωτηματικό παραμένει η τελική στάση του Α. Αθανασιάδη, που φέρεται αμετακίνητος, αν και το ενδιαφέρον εστιάζεται σε τυχόν αρνητικές ψήφους βουλευτών που δεν έχουν εκδηλωθεί, αλλά και στη συναισθηματική φόρτιση που μπορεί να προκαλέσει η κοσμοσυρροή ή τυχόν έκτροπα στη διαδήλωση έξω από τη Βουλή. Ο κ. Αθανασιάδης επανέλαβε χθες ότι διαφωνεί με την πώληση του 17% της ΔΕΗ, χωρίς όμως να αποκαλύψει αν θα μεταβάλει τη στάση του στην ψηφοφορία.

Αγνωστη παραμένει η στάση της Χρύσας Αράπογλου (η οποία μετά τις δηλώσεις Πάγκαλου για «τανκς» δήλωνε ότι «όσα χρήματα έμειναν στη χώρα μετά τις δηλώσεις Δαμανάκη θα φύγουν αύριο κιόλας»), του Σ. Βαλυράκη, που δήλωσε ότι θα ψηφίσει «κατά συνείδηση», και του Β. Γιουματζίδη, ο οποίος πάντως θεωρείται της… επιρροής Βενιζέλου. Οσο για τον Β. Γερανίδη, θα βρίσκεται μαζί με τους Γ. Αμοιρίδη, Χ. Κατσούρα, Πέμη Ζούνη, Π. Ευθυμίου στο εξωτερικό, με την επιστολική του ψήφο να αναμένεται θετική. Ακόμη ο Π. Κουρουμπλής επανέλαβε χθες ότι έχει ενστάσεις κατηγορώντας την Ε.Ε. ότι δεν αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως ισότιμο εταίρο. Τόνισε ότι δεν μπορεί να αποδεχτεί το δίλημμα «ψηφίζεις ή οδηγείται η πατρίδα σου σε χρεοκοπία». Ζήτησε δε από την κυβέρνηση να αυτοδεσμευτεί ότι δεν θα εκποιήσει δημόσια περιουσία και να καταθέσει πρόταση για αναπτυξιακή πολιτική.

Με μία ακόμη λεκτική «κωλοτούμπα» ο Θ. Ρομπόπουλος δήλωσε χθες ότι «τον άγγιξαν» οι κ. Παπανδρέου και Βενιζέλος και ότι θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή. Η αποστροφή του λόγου του όμως ότι «είναι κρίσιμη η στιγμή, αν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο πτωχεύουμε, εγώ δεν την παίρνω την απόφαση, ας την πάρει ο Σαμαράς», αλλά και ότι «υπάρχει πολιτική ευθύνη και έχει περάσει η νοοτροπία ότι δεν πρέπει να είμαστε αρεστοί, αλλά χρήσιμοι», έδειξε ότι τείνει τελικά προς την υπερψήφιση, παρά τις πομπώδεις περί του αντιθέτου δηλώσεις του προ ημερών. «Ακόμα και αν δεν βγαίνει, το κάνω για να κερδίσουμε χρόνο» είπε χθες, βεβαιώνοντας ότι θα υπερψηφίσει η (μέχρι πρότινος νομοταγής…) Αννα Νταλάρα, ενώ ότι «όλοι θα το ψηφίσουν και όχι μόνο από το ΠΑΣΟΚ» εκτίμησε ο Γ. Αμοιρίδης.

Νίκος Ελευθερόγλου – Μαριτίνα Ζαφειριάδου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα