Η Ντόρα δεν μπορεί να ελέγξει ούτε το κόμμα της για το Μεσοπρόθεσμο

Τυχαίο; Δεν νομίζω. Η Ντόρα Μπακογιάννη έπεσε χθες, όταν έσπασε το κάθισμά της στη Βουλή, αλλά λίγο έλειψε να πέσει και από την καρέκλα της στην αρχηγία της Δημοκρατικής Συμμαχίας, καθώς η πρώτη διάσπαση είναι προ των πυλών στο κόμμα της, πριν καν γίνει ακόμη (κοινοβουλευτικό) κόμμα. Χθες για πρώτη φορά βγήκαν τα… μαχαίρια στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της ΔΗ.ΣΥ. με αφορμή την ψήφο που θα δώσει το κόμμα στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Το ισχυρό μπλοκ των τριών (Κιλτίδης – Κοντογιάννης – Αυγενάκης) αλλά και πολλά στελέχη, όπως είχε γράψει η εφημερίδα μας, σήκωσαν το λάβαρο της μη ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου απειλώντας πως ό,τι και να πει η κυρία Μπακογιάννη εκείνα θα ψηφίσουν «παρών».

Από την άλλη, υπήρχαν και φωνές που τάχθηκαν υπέρ του «όχι» αλλά και του «ναι». Αποτέλεσμα, η κυρία Μπακογιάννη να υποστεί την πρώτη της ήττα σε ένα μείζον θέμα και να ανακοινώσει ως απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου την απόφαση περί ψήφου κατά συνείδηση, μην τολμώντας να διαγράψει όποιον θα διαφωνεί, από τη μια, αλλά από την άλλη να κρατά μια… εφεδρεία συμμαχίας προς την κυβέρνηση. Και αυτό γιατί κρατά ανοικτό το ενδεχόμενο αν χρειαστεί κάποια ψήφος για να περάσει το Μεσοπρόθεσμο, να τη δώσει κάποιος με… δική του συνείδηση..

Χαρακτηριστικό είναι το σημείο της ανακοίνωσης της Συμμαχίας μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, στο οποίο τονιζόταν ότι η ΔΗ.ΣΥ. «θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για να μην αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει. Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα ψηφίσουν στην ψηφοφορία για το νομοσχέδιο του Μεσοπρόθεσμου κατά συνείδηση».

Μάλιστα, αυτή η μίνι ανταρσία επιχειρήθηκε να διασκεδαστεί από τον νέο εκπρόσωπο της ΔΗ.ΣΥ. Δημήτρη Ζαφειριάδη ως ότι «η διαφορετική άποψη είναι υγεία». Παράλληλα όμως ο κ. Ζαφειριάδης επιβεβαίωσε την πρώτη σύγκρουση κορυφής λέγοντας στο Ράδιο 9 ότι «υπήρξαν άνθρωποι που τάχθηκαν υπέρ τού να ψηφίσουμε το Μεσοπρόθεσμο, υπήρξαν άνθρωποι οι οποίοι τάχθηκαν να είμαστε κατά. Υπήρξαν άνθρωποι που είπαν ότι για λόγους τακτικής ή για λόγους συμβολισμού να επιλέξουμε το “παρών”».

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα