Η κυβέρνηση «συνοδηγός» στα… τανκς του Πάγκαλου

Ούτε για τις επικίνδυνες δηλώσεις περί τανκς δεν τολμά να αποδοκιμάσει τον Θόδωρο Πάγκαλο η κυβέρνηση. Καθίσταται έτσι απολύτως συνένοχη σε κάθε πυροδότηση της κατάστασης από τον… ασυγκράτητο αντιπρόεδρο. Και πώς να τον αποδοκιμάσει άλλωστε, όταν επί μήνες τής δημιουργεί προβλήματα, κορυφαίοι υπουργοί ζητούν ευθέως την αποπομπή του κι εκείνος παρέμεινε με δόξα και τιμή στη θέση του από τον κ. Παπανδρέου κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό…

«Σε μια στιγμή που η κυβέρνηση, η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα, ο λαός και η χώρα δίνουν τη μάχη για να ξεπεράσουμε την κρίση, δεν χρειάζονται τέτοιες προσεγγίσεις» ήταν το «χλιαρό» σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου στον Flash, παρότι το θέμα είχε απασχολήσει τον «πρωινό καφέ» της κυβέρνησης. Ο κ. Πάγκαλος «αποσαφήνισε το θέμα» δήλωσε και η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου επικαλούμενη δήθεν την ακριβή μετάφραση της συνέντευξής του…

Αντίθετα, νέα τρικυμία έχει προκαλέσει η επίμαχη δήλωση στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. «Να είναι πιο σαφής στην καθημερινή διαχείριση της κρίσης» ζήτησε η κυρία Αννα Νταλάρα, που μετά την απομάκρυνσή της από την κυβέρνηση βγαίνει κι αυτή σταδιακά στο «αντάρτικο». Προσθέτοντας ότι «δεν είναι ωραία η καταστροφολογία και η επιθετικότητα, φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα» και ότι «δεν τρομοκρατείται ο πολίτης», παρατήρησε πως ακόμα και αν αναφερόταν στην Αργεντινή, είναι σαν να λέει κανείς σε έναν άρρωστο ότι «είχα μία θεία που είχε αυτά τα συμπτώματα και πέθανε από καρκίνο», ενώ έκανε λόγο για «αυτοποιημένους προφήτες» που «αναμασούν την Ιστορία». «Δεν φταίνε οι πολίτες αν βγουν τα τανκς έξω, φταίνε οι πολιτικοί. Από τους πολιτικούς εξαρτώνται όλα» είπε ο κ. Γ. Αμοιρίδης (Ράδιο 9), σημειώνοντας ότι ο κ. Πάγκαλος πάντα δημιουργεί θέμα με οποιαδήποτε δήλωση και ότι ο καθένας έχει τη δική του σκοπιά να τον παρακολουθεί. «Μας δυσκόλεψαν στην απόφασή μας τα επιχειρήματα Πάγκαλου» είπε (Σκάι) ο κ. Θ. Ρομπόπουλος, κατηγορώντας τον ότι προσπαθεί να ενισχύσει την ψυχολογική πίεση στους βουλευτές. «Εκβιασμός είναι το “σε πτωχεύω”» συνέχισε, ενώ επικριτικός υπήρξε και ο κ. Αλ. Αθανασιάδης, επιβεβαιώνοντας το αίτημα βουλευτών για αποπομπή του αντιπροέδρου.

Υπενθυμίζεται ότι προχθές στη Βουλή ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε στην Αργεντινή και μίλησε για επέμβαση τανκς και 42 νεκρούς. Αυτή η αποστροφή προκάλεσε την έκρηξη μερίδας βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι αποχώρησαν από την αίθουσα, με αποκορύφωμα την αντίδραση του κ. Μ. Ανδρουλάκη που, ευρισκόμενος στο καφενείο λίγο αργότερα, δήλωνε ότι «αν δεν φύγει αυτός, δεν πρόκειται να περάσει το Μεσοπρόθεσμο».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα