Μια ομάδα με… τρία περιβραχιόνια

Μια εγκληματική οργάνωση είχε απλώσει τα πλοκάμια της πάνω από το ελληνικό ποδόσφαιρο, στερώντας του μέρα με τη μέρα την αξιοπιστία του και καταδικάζοντάς το στον βούρκο του εύκολου πλουτισμού.

Αχιλλέας Μπέος, Γεώργιος Τσακογιάννης και Μάκης Ψωμιάδης (τα ονόματά τους δημοσιοποιήθηκαν με εισαγγελική διάταξη), οι δύο πρώτοι πρόεδροι ΠΑΕ και ο τρίτος σκιώδης, φέρονται να είχαν αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση, διατηρώντας και διευθύνοντας ο καθένας τη δική του ομάδα συνεργατών. Μπέος και Τσακογιάννης θα παρουσιαστούν στον ανακριτή τη Δευτέρα, ενώ για τον Μ. Ψωμιάδη, ο οποίος αναζητείται, εάν και σήμερα δεν παρουσιαστεί στις Αρχές, θα εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι «απατεώνες του στοιχήματος», τα φυσικά πρόσωπα δηλαδή που κινούν τα νήματα, δίνοντας εντολές σε τρίτους και συγκεκριμένα σε προπονητές, παίκτες και διαιτητές να «στήσουν παιχνίδι», φέρονται να είναι οι ίδιοι οι παράγοντες των ελληνικών Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιριών (ΠΑΕ).

Η δράση τους ξεδιπλώνεται βήμα προς βήμα, με σαφή και περιγραφικό τρόπο, στο πόρισμα 130 σελίδων της εισαγγελέως Πρωτοδικών της Αθήνας, Πόπης Παπανδρέου. Οπως περιγράφεται, για παράδειγμα, μια από τις διαδικασίες που ακολουθείται για τη χειραγώγηση και το στήσιμο των αγώνων είναι η εξής: ο πρόεδρος της ομάδας δίνει εντολή στον προπονητή και σε τρεις παίκτες να έχουν μειωμένη απόδοση στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας. Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος συνεννοείται πριν από τον αγώνα με τον «συνάδελφο» της αντίπαλης ομάδας. Στόχος είναι να πετύχουν ένα ή περισσότερα στοιχήματα, στα οποία θα παίξουν οι εμπλεκόμενοι και ενδεχομένως και προπονητές, παίκτες, διαιτητές, ακόμη και τρίτοι οι οποίοι λαμβάνουν τη σχετική πληροφορία πριν ή ακόμα και κατά τη διάρκεια του αγώνα από τον «απατεώνα του στοιχήματος», δηλαδή το πρόσωπο που δίνει την εντολή για το στήσιμο του αγώνα.

Το δυσώδες αυτό κύκλωμα φέρεται τα τελευταία χρόνια, και κυρίως από το 2008, να λυμαίνεται τον χώρο της Β΄ Εθνικής κατηγορίας. Οπως διαπιστώθηκε από την εισαγγελική έρευνα, υπήρχαν περιπτώσεις που ποδοσφαιριστές, κυρίως αυτής της κατηγορίας, αποδέχονταν να συμμετέχουν στο «κόλπο», προκειμένου να εξασφαλίσουν την έγκαιρη πληρωμή του μισθού τους!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από το πόρισμα της εισαγγελέως, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, περιγράφεται σε έγγραφο της ΟΥΕΦΑ ως «αμφιλεγόμενη προσωπικότητα που έχει εξεταστεί και θεωρείται ύποπτος για στήσιμο αγώνων σε αρκετές περιπτώσεις, ενώ είναι ευρέως ύποπτος, σε όλη την Ελλάδα, για το ότι κατέχει ποδοσφαιρικούς συλλόγους μόνο για παράνομη δραστηριότητα»

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ογκωδέστατης δικογραφίας, η οποία αριθμεί 10.000 σελίδες, καθώς και όπως αποκαλύπτεται από τις συνομιλίες του, οι οποίες έχουν καταγραφεί, ο Μπέος φέρεται, μεταξύ άλλων, να χειραγωγεί ποδοσφαιρικούς αγώνες, να απειλεί παράγοντες του ποδοσφαίρου (παίκτες, διαιτητές) και να δωροδοκεί προκειμένου να αλλοιωθούν τα αποτελέσματα των ματς.

Στις συνομιλίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία φέρεται να ετοιμάζει «στησίματα» ποδοσφαιρικών αγώνων, δίνοντας τις κατάλληλες οδηγίες, λέγοντας, για παράδειγμα, σε συνεργάτη προέδρου ομάδας: «Να σου πω κάτι, κλείσε το ραντεβού που είπες χτες με αυτόν τον άνθρωπο, να ξέρουμε για να το φτιάξουμε. Αλλά να του μιλήσεις για θάνατο, του μεσαίου…».

Ανάλογη δράση με αυτή του Αχιλλέα Μπέου φέρεται να είχε και ο Γεώργιος Τσακογιάννης, πρόεδρος της ΠΑΕ Ηλιούπολης, ενώ οι δύο άνδρες, όπως αποκαλύπτεται, συνεργάζονταν κιόλας. Στις καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες, ο Τσακογιάννης ακούγεται να λέει χαρακτηριστικά σε διάλογο που είχε με έναν προπονητή για στήσιμο αγώνα: «Στο ημίχρονο λέω (σ.σ.: στην ομάδα του), κοιτάξτε να δείτε, μόλις θα σας κάνω νόημα, θα ανοίξετε να φάτε γκολ. Εν ανάγκη, εγώ είχα πει και του Γιώργου (σ.σ.: εννοώντας παίκτη της ομάδας του) θα κάνεις ένα πέναλτι, γιατί εσύ δεν είσαι στις κάρτες, αλλά δεν πέσανε καθόλου, ρε, ούτε μαρκάρανε πίσω ούτε τίποτα».

Ο Μάκης Ψωμιάδης, κατά τη δικογραφία, βρίσκεται ουσιαστικά πίσω από τη διοίκηση της ΠΑΕ Καβάλας, πρόεδρος της οποίας επίσημα είναι ο γιος του, Σταύρος. Στη δικογραφία της υπόθεσης περιλαμβάνονται αποκαλυπτικοί αλλά και… απολαυστικοί διάλογοί του, ακόμα και με πρώην πρόεδρο μεγάλης ΠΑΕ, στους οποίους ακούγεται να λέει: «Γλίτωσες από μένα, γλίτωσες που δεν έδωσα το ματς στον Αστέρα, να πούμε, που ήρθαν με 500 χιλιάρικα με την τσάντα, να πούμε, με κατάλαβες;» Και λίγο αργότερα συνεχίζει: «Να σου πω κάτι, αγορίνα μου, βάλε αυτό το ταλιράκι, αυτό σήμερα που μου είπες». Ναι, ναι, σήμερα θα τελειώσει, φέρεται να του απαντάει ο συνομιλητής του.

Μπασκετμπολίστας ζητούσε το «φάρμακό» του

Την ίδια στιγμή, μέσα από τη δικογραφία αποκαλύπτεται και μια άλλη παράνομη δράση του Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος φέρεται να προμήθευε με αναβολικά αθλητές. Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με γνωστό μπασκετμπολίστα, ο αθλητής φέρεται να του λέει ότι του τελείωσε το «φάρμακο» και ότι χρειάζεται καινούργιο για τους τελικούς στα «μέσα Μαΐου». «Θα σου έχω φτιάξει, αγόρι μου» ακούγεται να τον καθησυχάζει ο Μ. Ψωμιάδης.

Επιπλέον, ως μέλη της οργάνωσης, ενταγμένα σε κάποια από τις τρεις ομάδες, φέρονται να είναι άλλοι δώδεκα εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, τα ονόματα των οποίων, επίσης, δόθηκαν στη δημοσιότητα. Πρόκειται για τους Σταύρο Ψωμιάδη (πρόεδρος ΠΑΕ Καβάλας), Βασίλη Καρακούλια (μπούκερ), Ανδρέα Δημόπουλο (μπούκερ), Δημήτριο Ζαβαντία (μπούκερ), Αθανάσιο Ντότση (μάνατζερ ομάδας), Νικόλαο Χάλκο (πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ Ηλιούπολης), Νικόλαο Παντελή (προπονητή), Νικόλαο Ζαμάνη (υπεύθυνος ασφαλείας του Α. Μπέου), Βασίλειο Γεωρτσιάκο, Ιωάννη Παπαδόπουλο, Ιωάννη Παπακώστα (προπονητής) και Μιχαήλ Νικολόπουλο. Επισημαίνεται ότι οι τέσσερις τελευταίοι καταζητούνται.

Και διεθνείς παίκτες (με άκρες) στο κόλπο!

Ονόματα που θα προκαλέσουν πάταγο περιλαμβάνονται στους συνολικά 85 κατηγορουμένους για τα στημένα

 

Η ελίτ του ποδοσφαίρου περιλαμβάνεται σε 70 ακόμη κατηγορουμένους για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών, τα ονόματα των οποίων θα δοθούν στη δημοσιότητα είτε σήμερα είτε τη Δευτέρα. Επισημαίνεται ότι μέχρι στιγμής για τους «στημένους αγώνες» έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος συνολικά 85 προσώπων, εκ των οποίων τα 10 έχουν συλληφθεί, τα 5 αναζητούνται, ενώ τα υπόλοιπα 70 δεν έχουν τελέσει αυτόφωρο αδίκημα και γι’ αυτόν τον λόγο δεν κινήθηκε σε βάρος τους η αυτόφωρη διαδικασία.

Το πιο ηχηρό όνομα είναι αναμφιβήτητα αυτό του προέδρου μεγάλης ΠΑΕ της Super League, εναντίον του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απλής συνέργειας σε εγκληματική οργάνωση και της απλής συνέργειας σε δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος. Με τα ίδια αδικήματα βαρύνεται δικηγόρος, πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου ΠΑΕ και αδελφός αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται συνομιλίες του με συγκατηγορουμένους του για συγκεκριμένους αγώνες.

Ακόμη στην ατελείωτη λίστα με τους κατηγορουμένους βρίσκονται πρόεδροι ΠΑΕ της Super League και της Football League, εν ενεργεία διεθνείς ποδοσφαιριστές, προπονητές και διαιτητές.

Τα 70 αυτά εμπλεκόμενα πρόσωπα θα κληθούν το προσεχές διάστημα να περάσουν την πόρτα του 9ου ανακριτικού τμήματος στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθούν για συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση, δωροδοκία και δωροληψία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και παράνομο στοίχημα.

Αποκαλυπτική για τον ρόλο αυτών των προσώπων στο κύκλωμα με τους «στημένους» αγώνες είναι η περίπτωση διεθνούς αμυντικού, ο οποίος ανταλλάσσει μηνύματα με τον κατηγορούμενο Δημήτρη Ζαβαντία λέγοντάς του χαρακτηριστικά «να του βάλει άλλα 10». Επίσης, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και διάλογος άλλου ποδοσφαιριστή, ο οποίος συμμετέχει σε παράνομο στοίχημα προκειμένου να ποντάρει 15.000 ευρώ ότι η ομάδα του, ο Αρης, θα κάνει τη σέντρα στον αγώνα με τη Μάντσεστερ Σίτι (στις 15 Φεβρουαρίου 2011, τελικό αποτέλεσμα 0-0) για το Γιουρόπα Λιγκ, ενώ πρώτα θα έχει συνεννοηθεί με τη βοήθεια άλλων παικτών με τον Αργεντινό φορ της αγγλικής ομάδας Κάρλος Τέβες.

Επισημαίνεται ότι εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ευρήματα του ΣΔΟΕ, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την περίπτωση προέδρου ΠΑΕ, ο οποίος δανειοδοτήθηκε με 1.000.000 ευρώ και παράλληλα χρεοπιστώνεται με σημαντικά ποσά, ενώ δεν φαίνεται να χρησιμοποιεί το ληφθέν δάνειο.

Εν τω μεταξύ στα χέρια -πλέον- του αθλητικού εισαγγελέα Θεσσαλονίκης βρίσκεται δικογραφία που περιλαμβάνει ονόματα είκοσι παικτών στοιχήματος οι οποίοι εμπλέκονται στους στημένους αγώνες.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Οπως έγινε γνωστό, τα συγκεκριμένα άτομα, άπαντες με τόπο διαμονής τη Θεσσαλονίκη, έχοντας σχετική ενημέρωση στοιχημάτιζαν μεγάλα χρηματικά ποσά σε παιχνίδια που συγκαταλέγονται στη λίστα με τα ύποπτα ποδοσφαιρικά ματς, αποκομίζοντας εκ του ασφαλούς μεγάλα κέρδη.

Το αμέσως προσεχές διάστημα ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών -αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού- Νίκος Κωνσταντίνου θα παραγγείλει προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστώσει εάν στοιχειοθετούνται ποινικά αδικήματα.

Βάσω Παλαιού


Το ανώνυμο τηλεφώνημα που οδήγησε στα βαριά ονόματα

Μία ανώνυμη καταγγελία, η οποία προστέθηκε στα στοιχεία που είχε στείλει η UEFA, στις ελληνικές δικαστικές Αρχές έδωσε την ώθηση για να σπάσει το απόστημα που μόλυνε εδώ και χρόνια τον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αγνωστο άτομο, επιθυμώντας να διατηρήσει την ανωνυμία του «…για να μην κινδυνέψει η ζωή του», τηλεφώνησε στο Τμήμα Ασφάλειας Παλαιού Φαλήρου και κατήγγειλε ότι τέσσερα άτομα είναι «παράνομοι πράκτορες στοιχημάτων» που εβδομαδιαία τζιράρουν τεράστια ποσά «μαύρου χρήματος», στοιχηματίζοντας για λογαριασμό των πελατών τους το αποτέλεσμα χειραγωγημένων ποδοσφαιρικών αγώνων σε πρακτορεία του ΟΠΑΠ και σε ανταλλακτήρια του εξωτερικού, ενεργώντας ουσιαστικά ως «αχυράνθρωποι».

Αυτά τα τέσσερα πρόσωπα -οι τρεις είναι οι κατηγορούμενοι πλέον Βασίλης Καρακούλιας, Ανδρέας Δημόπουλος και Δημήτρης Ζαβαντίας και ο τέταρτος δεν έχει ταυτοποιηθεί-, σύμφωνα με την ανώνυμη καταγγελία, δέχονταν επί πιστώσει από τα κινητά τους τηλέφωνα στοιχήματα των πελατών τους, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν «γνωστά» ονόματα και παράγοντες από τον χώρο του ποδοσφαίρου, καθώς και πρώην και εν ενεργεία ποδοσφαιριστές. Κάθε εβδομάδα ο τζίρος των «παράνομων πρακτόρων στοιχημάτων μπορεί και να υπερέβαινε το ποσό του 1.000.000 ευρώ»!

Και όχι μόνο αυτό, αλλά, όπως κατήγγειλε η ανώνυμη πηγή, η οποία εκ των υστέρων αξιολογείται ως ιδιαίτερα αξιόπιστη, κατά κανόνα διακινούσαν τα «μαύρα χρήματα» όχι από τους ατομικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς αλλά από λογαριασμούς τρίτων, και συνεργάζονταν στην Κύπρο με master account της εταιρίας Betfair, στέλνοντας τα χρήματα αεροπορικώς στη Λευκωσία είτε καταθέτοντάς τα στον ατομικό τους λογαριασμό. Στην Ελλάδα συνεργάζονταν με δεκαπέντε άτομα, καταθέτοντας χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Επειτα από αυτήν την καταγγελία, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης (η οποία είχε ήδη αρχίσει να διενεργείται από τον Οκτώβριο του 2010 με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου αλλά και τα στοιχεία της UEFA), διέταξε τον Ιανουάριο του 2011 άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των τεσσάρων προσώπων που αναφέρονταν στην καταγγελία. Η έρευνα διενεργήθηκε αποκλειστικά από το τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας και την ΕΥΠ με απόλυτη μυστικότητα.

Αυτή ήταν η αρχή του τέλους για τους 85 κατηγορουμένους στην υπόθεση. Το «βαλιτσάκι» της ΕΥΠ κατέγραψε, μέχρι και τις 30 Μαΐου 2011, «σημεία και τέρατα». Σε συνδυασμό με τις καταθέσεις στελεχών της UEFA αλλά και παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου, τις 40 εκθέσεις των «ύποπτων» αγώνων της, αλλά και τη συνδρομή του ΣΔΟΕ, οδηγηθήκαμε στις προχθεσινές συλλήψεις για την υπόθεση των «στημένων αγώνων».

Πρέπει να σημειωθεί ότι η αξιόλογη δουλειά των εισαγγελέων του οικονομικού εγκλήματος οδήγησε, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, στον εντοπισμό ακόμη δέκα «ύποπτων» αγώνων. Πρόκειται για αγώνες της περιόδου 2010-2011, από τους οποίους ο ένας είναι της Super League, πέντε της Football League (B’ Εθνική), τρεις της Football League II (Γ’ Εθνική) και ένας της Δ’ Εθνικής.


Ο Μπέος πρώτα έκρυψε τις χειροπέδες και μετά πήγε στο νοσοκομείο

Τη Δευτέρα θα περάσουν το κατώφλι του ανακριτή οι δέκα πρώτοι κατηγορούμενοι για την υπόθεση με τους «στημένους» ποδοσφαιρικούς αγώνες, προκειμένου να απολογηθούν μετά την προθεσμία που ζήτησαν και έλαβαν χθες. Μεταξύ αυτών, το αφεντικό του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηλιούπολης Γιώργος Τσακογιάννης και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Καβάλας Σταύρος Ψωμιάδης (γιος του Μάκη Ψωμιάδη), οι οποίοι οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Δημήτρη Πιέρρου και τους απαγγέλθηκαν βαριές κακουργηματικές κατηγορίες. Αυτές είναι οι εξής: εγκληματική οργάνωση, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, με οφέλη και ζημίες άνω των 15.000 ευρώ, εκβίαση με απειλή βλάβης του εξαναγκαζομένου κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα, συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση, δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, παράνομο στοιχηματισμό κατ’ εξακολούθηση, συμμετοχή σε παράνομο στοιχηματισμό κατ’ εξακολούθηση, ηθική αυτουργία για δύο τελεσθείσες αξιόποινες πράξεις και παράνομη οπλοκατοχή. Κατά την είσοδό του στον χώρο, ο παράγοντας του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, κρύβοντας τα χέρια του με ένα μαύρο σακάκι, ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για τον λόγο της σύλληψής του, επαναλάμβανε τη φράση: «Η φούσκα του ΠΑΣΟΚ, η φούσκα του ΠΑΣΟΚ». Την ίδια ώρα, ο παράγοντας της Ηλιούπολης, Γιώργος Τσακογιάννης, επετίθετο φραστικώς στον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναχαϊκής, δικηγόρο Αλέξη Κούγια, λέγοντας «για τον Κούγια είμαστε εδώ…».

Επισημαίνεται ότι, λίγο μετά την προσαγωγή του ενώπιον των δικαστικών Αρχών, ο Αχιλλέας Μπέος υποστήριξε ότι ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Τη Δευτέρα, πάντως, θα πρέπει να είναι συνεπής στο ραντεβού του με τον 9ο τακτικό ανακριτή, όπως και οι εννέα συγκατηγορούμενοί του, και με τον αρμόδιο εισαγγελέα, οι οποίοι θα κρίνουν εάν οι κατηγορούμενοι θα πάρουν τον δρόμο για τις φυλακές ή θα αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Εν τω μεταξύ, ο Σταύρος Ψωμιάδης κατέθεσε μέσω του συνηγόρου του δήλωση διαμαρτυρίας στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ελένη Ράικου, κάνοντας λόγο για βαρύτατη παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας και πρωτοφανή και άγριο διασυρμό της προσωπικότητάς του. «Σε ηλικία 26 ετών υφίσταμαι έναν άγριο διασυρμό της προσωπικότητάς μου ανά το πανελλήνιο» αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του, επισημαίνοντας ότι η μεταχείριση που έχει από τα ΜΜΕ έχει ως στόχο να επηρεάσει τους δικαστικούς λειτουργούς που θα τον κρίνουν.


«Η διάβρωση του χώρου είναι πολύ βαθιά»

Αποφασισμένος να φτάσει τη διαδικασία «της αποκατάστασης της ευνομίας» έως το τέλος δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος από το βήμα της Βουλής, σε σχετικό ερώτημα του βουλευτή Ηρακλείου Μανόλη Κεφαλογιάννη για το θέμα της αδειοδότησης του ΟΦΗ.

«Λέγαμε πού πήγαν τα λεφτά. Να πού πήγαν τα λεφτά, στη διαφθορά, στην ανομία, στα χέρια κάποιων επιτήδειων. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχει ένα άρρωστο σύστημα. Αυτά που έγιναν χθες ήταν το πρώτο βήμα» είπε εξηγώντας ότι η επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα αποτελεί στόχο πρωταρχικό.

Ο υφυπουργός Γιώργος Νικητιάδης τόνισε ότι «η διάβρωση του χώρου του ποδοσφαίρου είναι πολύ βαθιά και φτάνει σε αρκετά ψηλά κλιμάκια παραγόντων του αθλήματος».

Γνωστοποίησε επίσης ότι μόλις κλείσει η υπόθεση θα επισπευσθεί η κατάθεση του νόμου για την αυστηροποίηση του πειθαρχικού δικαίου σε σχέση με τον αθλητισμό.

Τον φάκελο της δικογραφίας ζήτησαν από την εισαγγελέα κυρία Παπανδρέου οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς Ανδρέας Φάκος και Εμμανουήλ Αντωνακάκης, προκειμένου να προχωρήσουν την υπόθεση και στον πειθαρχικό τομέα.

Με αφορμή τις τελευταίες αποκαλύψεις η ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση με αποδέκτες τη Σούπερ Λιγκ και την ΕΠΟ, αναφέροντας πως πρέπει να λάμψει πλήρως η αλήθεια: «Η υπόθεση γίνεται ακόμα πιο σοβαρή, διότι ένας από τους συλληφθέντες είναι και ο εκλεγμένος (χωρίς τη δική μας ψήφο) εκπρόσωπος της Σούπερ Λιγκ στο Δ.Σ. της ΕΠΟ Αχιλλέας Μπέος. Οι εξελίξεις είναι θλιβερές. Πρόκειται για το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου της αξιοπιστίας του ποδοσφαίρου μας και του κύρους των θεσμών μας, αλλά και του ποδοσφαιρικού κουτσαβακισμού και της αμετροέπειας. Δεν ανεχόμαστε ούτε να μας εκπροσωπούν κατηγορούμενοι για κακουργήματα ούτε να βρισκόμαστε στο ίδιο τραπέζι μαζί τους. Αντί να πετύχουμε να αναδυθεί το ποδόσφαιρο, δυστυχώς πιάσαμε πάτο! Δεν έχουμε την παραμικρή διάθεση να μας τραβήξει κανείς στον βούρκο του».

{{-PCOUNT-}}47{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα