Οι «αντάρτες» του… γλυκού νερού τα κατάπιαν όλα στον ΚΤΕ Οικονομίας!

Για την τιμή των όπλων ήταν η κριτική που άσκησαν χθες οι πρώην αντάρτες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στον ΚΤΕ Οικονομικών στον νέο «τσάρο» Ευ. Βενιζέλο. Ξεσπώντας στον πρώην «τσάρο» Γ. Παπακωνσταντίνου, που μετατράπηκε σε σάκο του μποξ, κατάπιαν αμάσητα τα σκληρότερα μέτρα και ετοιμάζονται τώρα να τα ψηφίσουν!

Την επίθεση στον πρώην «τσάρο», χωρίς να τον κατονομάσει, ξεκίνησε ο Ευ. Βενιζέλος προκειμένου να μην πάρουν τα σκάγια τον ίδιο. «Νόμιζα ότι ήταν όλα συμφωνημένα και όταν πήγα στο Eurogroup τους βρήκα όλους έξω φρενών. Αυτά που βρήκα προσπαθώ να συμμαζέψω» είπε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι παρέλαβε «καμένη γη». Προέβαλε δε τον «αγώνα» του, μέσω του οποίου οι απαιτήσεις για πιστοποίηση μέτρων 5 δισ. από τους εταίρους μας έπεσαν στα 3,8 δισ. Αυτοεπαινούμενος υποστήριξε ότι στις αιτιάσεις της τρόικας να εξισωθεί τώρα ο φόρος πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης τους απάντησε «φίλοι θα μείνουμε, αλλά εγώ θα ενημερώσω τον πρωθυπουργό και θα παραιτηθώ». Για τις αποκρατικοποιήσεις επιχείρησε ντρίμπλα, προκειμένου να αποφύγει τυχόν καταψηφίσεις των Αλ. Αθανασιάδη, Χρύσας Αράπογλου κ.λπ., τονίζοντας ότι ο εφαρμοστικός θα περιλαμβάνει μόνο τη διαδικασία, με καθεμιά αποκρατικοποίηση να εξειδικεύεται χωριστά. «Απαντώντας» συνεργάτες του κ. Παπακωνσταντίνου έλεγαν αργότερα ότι το Μεσοπρόθεσμο είχε κλείσει πριν από τις αλλαγές και έμενε να κλείσει η νέα διαπραγμάτευση από τον νέο υπουργό. Εξηγούσαν δε ότι η τρόικα ήξερε τις αλλαγές αλλά το Eurogroup όχι, γιατί δεν είχε συνεδριάσει.

«Δεν ξέρουμε πού πάμε, δεν υπάρχει ορίζοντας, δεν βγαίνουν οι αριθμοί, δεν γίνεται να δίνουμε 23 δισ. σε τόκους» υποστήριξε σε οξύ ύφος η Βάσω Παπανδρέου προτείνοντας να μην υπογράφει μόνος του ο υπουργός Οικονομικών τις δανειακές συμβάσεις, κάτι που βρήκε καλή ιδέα ο κ. Βενιζέλος. Τον κάλεσε δε να διαπραγματευτεί με την απειλή της στάσης πληρωμών. «Αν βάλουμε τώρα έναν τέτοιο μπαμπούλα στο τραπέζι, θα τον βρούμε μπροστά μας στις επόμενες δόσεις» απάντησε ο «τσάρος»…

Η Χρύσα Αράπογλου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο καταψήφισης (όπως και ο Π. Κουρουμπλής), αφού ούτε χθες πήρε απάντηση στο θέμα της ΕΥΔΑΘ. Πολιτική ανηθικότητα χαρακτήρισε το ότι δεν αντιμετωπίστηκε η φοροδιαφυγή ο Ν. Σαλαγιάννης. Οτι «δεν μειώσαμε τη φοροδιαφυγή και το μεγάλο κράτος» παρατήρησε η Σοφία Γιαννακά. «Πότε θα μειώσετε το Δημόσιο και τους παρασιτικούς οργανισμούς με πελατειακές προσλήψεις και μισθούς 6.000 ευρώ;» ρώτησε και ο Μ. Ανδρουλάκης, για να του απαντήσει σε ένα μίνι επεισόδιο η Μιλένα Αποστολάκη ότι «υπάρχουν και άνθρωποι». «Εσείς τους διορίσατε» συνέχισε ο πρώτος χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι. Αίσθηση προκάλεσε η παρατήρηση του Ν. Αλευρά. «Πρώτα να μηδενίσουμε το πρωτογενές έλλειμμα και μετά να πάμε σε αναδιάρθρωση» είπε ζητώντας μαζί με τον Θ. Οικονόμου διατήρηση στο 13% του ΦΠΑ για την εστίαση. «Το σωσίβιο το παίρνουμε γιατί το χρειαζόμαστε. Μας διαβεβαιώνει κανείς ότι δεν είναι ελαττωματικό;» ρώτησε ο Γ. Αμοιρίδης.

«Το 2011 μας ζητούν 6 δισ. από αποκρατικοποιήσεις. Ποιος θα τα δώσει;» ρώτησε η Τόνια Αντωνίου. Την κατάργηση του «πόθεν έσχες» για όλους ζήτησε η Κατερίνα Μπατζελή, ενώ «ταφόπετρα» χαρακτήρισε τυχόν νέα μέτρα το 2012 ο Αν. Μακρυπίδης. Θέμα αξιοπιστίας με αφορμή τα μη συμφωνημένα μέτρα έθεσε ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος. Δικαιότερους φορολογικούς συντελεστές ζήτησε ο Χρ. Μαγκούφης, ενώ ανταλλαγή του χρέους με αποκρατικοποιήσεις πρότεινε η Ελενα Παναρίτη. Πέντε προτάσεις κατέθεσε η Λούκα Κατσέλη, ενώ βασιλικότεροι του βασιλέως, ήταν οι Κ. Γείτονας και Δ. Λιντζέρης.

Μαριτίνα Ζαφειριάδου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα