Απειλές και πιέσεις στους «πράσινους» που αμφιταλαντεύονται για το Μεσοπρόθεσμο

Την ώρα που ο πρωθυπουργός απειλεί και εκβιάζει για συναίνεση στο σχέδιό του για καταστροφή της χώρας, αδυνατεί να τη βρει ακόμη και εντός του ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό και από σήμερα τίθενται υπό «ασφυκτικό κλοιό» οι βουλευτές που φέρονται «ύποπτοι» για καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμου ή για παραίτησή τους πριν από την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή. Και επειδή το… μασάζ δύσκολα θα αρκέσει αυτή τη φορά, επιστρατεύονται απειλές και πιέσεις όπου δεν αποδίδουν οι υποσχέσεις και τα παζάρια εν όψει του ανασχηματισμού για τον οποίο άλλωστε αρκετοί θεωρούν ήδη ότι δεν έχει πλέον καμία αξία.

Μεταξύ των βουλευτών που έχουν τεθεί σε «κλοιό» βρίσκεται ο Αλ. Αθανασιάδης, μετά τη νέα δήλωσή του ότι προτίθεται να παραιτηθεί αν δεν αλλάξει η ρύθμιση που αφορά τη ΔΕΗ, η Χρύσα Αράπογλου που δηλώνει ότι θα ψηφίσει κατά συνείδηση, αλλά και ο Μ. Ανδρουλάκης που θεωρεί ότι το Μεσοπρόθεσμο είναι «εντελώς εκτός πραγματικότητας» και προτείνει κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Γ. Παπανδρέου και αναπληρωτή του, αρμόδιο επί των Οικονομικών, τον Αντώνη Σαμαρά.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση της Βάσως Παπανδρέου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, αν και εκτιμάται ότι δύσκολα θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο. Αλυτο γρίφο αποτελεί για το Μέγαρο Μαξίμου η στάση του Γ. Φλωρίδη που δεν κρύβει τη διαφωνία του με την κυβερνητική πολιτική, μιλώντας και για «καθολικό έλλειμμα αρχηγεσίας», με τους παροικούντες την κυβέρνηση να του «χρεώνουν» υπογείως ακόμα και πρόθεση κίνησης εντός ΠΑΣΟΚ. Η αίσθηση αυτή εντάθηκε από υπονοούμενα -σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες του- περί δημιουργίας έως και νέου φορέα με αναφορά στον εκσυγχρονισμό του (πολιτικού του φίλου) βουλευτή Αχαΐας Κ. Σπηλιόπουλου.

Υπό στενή παρακολούθηση βρίσκεται και ο πυρήνας του πάλαι ποτέ «βενιζελικού μπλοκ», που αποτελείται από βουλευτές όπως οι Τόνια Αντωνίου, Π. Κουκουλόπουλος, Β. Γερανίδης, Ν. Σαλαγιάννης, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Λ. Γρηγοράκος και Εκ. Νασιώκας, οι περισσότεροι εκ των οποίων στις συνεδριάσεις των οργάνων του κόμματος έθεσαν θέμα κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας ή εκλογών.

Εν τω μεταξύ, η προτροπή του Δ. Βαρβαρίγου να έρθει το Μεσοπρόθεσμο με πλειοψηφία 180 βουλευτών, άλλως να πάμε σε εκλογές, τον συμπεριλαμβάνει στην ίδια ομάδα, ενώ υπό στενή παρακολούθηση τίθενται άμεσα και ο Δ. Λιντζέρης, που ζητά την παραίτηση του Γ. Παπακωνσταντίνου, ο Δ. Καρύδης, που αντιτίθεται στην εξέλιξη που επιφυλάσσει για τα λιμάνια η κυβέρνηση, και ο Κ. Καρτάλης, που προσφάτως μίλησε για «εκβιαστικά διλήμματα». Υπό το βλέμμα του Μεγάρου Μαξίμου είναι ακόμα ο Π. Κουρουμπλής, που εξακολουθεί να κρατάει αποστάσεις από το Μνημόνιο 2, και ο Θ. Ρομπόπουλος που έχει μιλήσει ακόμα και για «ολιγαρχία», ενώ προβληματισμένοι είναι και για τη στάση του Γ. Λιάνη που δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα