Η σκληρή γραμμή Σαμαρά επιβραβεύτηκε από την κοινωνία και φέρνει την ανατροπή

Ούτε βήμα πίσω δεν πρόκειται να κάνει ο Αντώνης Σαμαράς. Η αταλάντευτη γραμμή του για «επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου», «όχι στο Μεσοπρόθεσμο», «επανεκκίνηση στην οικονομία» δικαιώνεται στην κοινωνία και καταγράφεται στις μετρήσεις. Οι επιτελείς του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας πιστεύουν ότι δικαιώθηκαν, μια και πολύ γρηγορότερα από ό,τι πίστευε και ο πιο αισιόδοξος ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας, έγινε η μεγάλη ανατροπή. Επιτεύχθηκαν οι δύο βασικοί στόχοι της στρατηγικής (να εκμηδενίσει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και να περάσει μπροστά) και τώρα το επόμενο βήμα είναι να «κλειδώσει» την αυτοδυναμία.

Στη Συγγρού κρατούν χαμηλούς τόνους, μια και την ώρα που η χώρα περνά κρίση και οι πολίτες δοκιμάζονται από τη νέα φοροεπιδρομή της κυβέρνησης κάτι τέτοιο θα ήταν πολιτικά αφελές και εθνικά επικίνδυνο. Θα ακύρωναν το διακύβευμα της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας που είναι τα ισχυρά χαρτιά του κ. Σαμαρά. Πρωταρχικό μέλημα της Ν.Δ. είναι να πειστούν, εντός και εκτός Ελλάδας, ότι υπάρχει εναλλακτική πρόταση, αξιόπιστη και υλοποιήσιμη, που μπορεί να πετύχει τις διαρθρωτικές αλλαγές χωρίς να οδηγηθεί η ελληνική κοινωνία στον Καιάδα.

Επίσης, στη Νέα Δημοκρατία διέψευδαν το ενδεχόμενο να καταθέσουν πρόταση «μομφής» είτε στην κυβέρνηση είτε στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, μια και κάτι τέτοιο θα συσπείρωνε το ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου οι διαλυτικές τάσεις εξαπλώνονται με ταχύτητα στο κυβερνών κόμμα. «Δεν θα κάνουμε αυτό το δώρο στην κυβέρνηση» τόνιζε συνεργάτης του προέδρου της Ν.Δ. Από την άλλη, όμως, υπάρχουν φωνές που επιμένουν στην πρόταση «μομφής» για τον κ. Παπακωνσταντίνου, γιατί τότε θα επιβεβαίωνε σε περίπτωση που τον στήριζαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι είναι όλοι συνένοχοι στο έγκλημα σε βάρος της πατρίδας.

Ο κ. Σαμαράς, σε δηλώσεις που έκανε μετά την κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου και το… διάγγελμα του κ. Παπανδρέου, είχε επισημάνει μεταξύ άλλων: «Δεκατρείς μήνες μετά την ψήφιση του Μνημονίου, ο πρωθυπουργός έκανε σήμερα διάγγελμα για να πει τα… ίδια που είχε πει και τότε!

Η πολιτική εκείνη απέτυχε! Η ίδια συνταγή συνεχίζεται! Στο ίδιο αδιέξοδο βρίσκεται η χώρα.

Η αξιοπιστία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης έχει ήδη κριθεί από τα αποτελέσματά της.

Είναι, επίσης, φανερό ότι ο κ. Παπανδρέου δεν κατανόησε τη λογική και τα μέτρα που προτείναμε για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Βάζει νέους φόρους πάνω στους ήδη μεγάλους φόρους, τους φορτώνει στους ίδιους ώμους και νομίζει ότι έτσι κάνει τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ξεκαθάρισε ότι τέτοια πολιτική δεν πρόκειται να προσυπογράψει και κατέληξε λέγοντας: «Ξέρω ότι η ελληνική κοινωνία ζει με αγωνίες και αβεβαιότητα. Ξέρω ότι οι Ελληνες θέλουν να μείνω όρθιος και να κάνω τις σωστές επιλογές. Ξέρω ότι η συστράτευση πρέπει να δίνει προοπτική και αισιοδοξία. Γι’ αυτό και η μόνη συστράτευση που έχει νόημα είναι για τη διόρθωση του λάθους και την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα