Οι ωμοί εκβιασμοί Παπακωνσταντίνου για να περάσει τη συνταγή της καταστροφής!

Τα εκβιαστικά διλήμματα της χρεοκοπίας της χώρας επανέφερε χθες ο υπουργός Οικονομικών, στο πλαίσιο μιας κυβερνητικά ενορχηστρωμένης προσπάθειας να κάμψει τις αντιστάσεις της κοινωνίας και να επιβάλει όχι μόνο τα πρωτοφανούς σκληρότητας μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Πλαισίου αλλά και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Οπως είπε χθες ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προϋπόθεση για να δοθεί στη χώρα μας η πέμπτη δόση του δανείου των 110 δισ. ευρώ αλλά και το νέο δάνειο για τα επόμενα έτη είναι να ψηφιστούν τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Πλαισίου και να ικανοποιηθούν «ποσοτικά και ποιοτικά» κριτήρια για τις ιδιωτικοποιήσεις. Με άλλα λόγια θα πρέπει να πωληθούν σύντομα κρατικά ασημικά (ήδη η πώληση του 10% του ΟΤΕ βρίσκεται στην τελική ευθεία) και να εισπραχθούν και συγκεκριμένα ποσά από αυτές τις πωλήσεις.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση εκβιάζει για συναίνεση και αποδοχή των νέων μέτρων υιοθετεί όλο και περισσότερα μέτρα από αυτά που έχει προτείνει η Νέα Δημοκρατία για την οικονομία αλλά και την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος. Ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε χθες τη διενέργεια ελέγχων «πόθεν έσχες» που θα περιλαμβάνουν και άρση του τραπεζικού απορρήτου για «όσους άσκησαν εξουσία» τα τελευταία χρόνια καθώς και για δημόσιους λειτουργούς και υπαλλήλους, όπως είναι οι γιατροί του ΕΣΥ και οι υπάλληλοι σε θέσεις ευθύνης υπηρεσιών που παρουσιάζουν μεγάλη διαφθορά (π.χ. πολεοδομίες).

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα