Βόμβα από την Αράπογλου: Θα ψηφίσω κατά συνείδηση

«Θα ψηφίσω κατά συνείδηση σε ό,τι αφορά δημόσια περιουσία και αφορά τις επόμενες γενιές» δήλωσε χθες (στον Real fm) η Χρύσα Αράπογλου. Είναι η πρώτη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που παίρνει δημοσίως τέτοια θέση σημειώνοντας ότι μελετά το κείμενο που έχει πάρει στα χέρια της και ότι «οι βουλευτές δεν μπορούν να ψηφίσουν ούτε εκβιαζόμενοι ούτε από φόβο».

Επίσης ο Π. Κουκουλόπουλος, ο οποίος είχε καταγγείλει ότι υπάρχει συμφωνία να οδηγηθεί η Ελλάδα σε 3-4 χρόνια σε πτώχευση, επανέλαβε ότι με τον χειρισμό για το χρέος η Ελλάδα παίρνει τρία χρόνια παράταση για τη μετάθεση και όχι την επίλυση του προβλήματος. «Δεν τίθεται θέμα αν θα ψηφίσουμε το Μεσοπρόθεσμο τώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη ο διάλογος» πρόσθεσε αφήνοντας ασαφή την τελική του στάση. Επίσης ο βουλευτής (και υπουργός της κυβέρνησης Α. Παπανδρέου) Δ. Κρεμαστινός έστειλε κι αυτός «μήνυμα» στον πρωθυπουργό: «Ο Γιώργος δεν κατάλαβε ότι κάποιοι παλαιότεροι, όπως ο Λιβάνης, υπάρχουν ακόμα και θα έπρεπε να τους συμβουλεύεται περισσότερο».

Ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου «υποσχέθηκε» χθες από τη Βουλή περισσότερο πόνο, περισσότερες θυσίες και αναπόφευκτη δοκιμασία στον ελληνικό λαό, αποδεικνύοντας ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να μη χάσουν τα χρήματά τους οι πιστωτές μας. Εδειξε επίσης ότι το δημοψήφισμα που σκέφτεται είναι αυτό για τον νέο ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης και όχι για τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου.

Ενώπιον μόλις 34 βουλευτών του, οι οποίοι δεν έδειξαν και καμία ιδιαίτερη ζέση να τον χειροκροτήσουν, ο πρωθυπουργός δεν άφησε περιθώρια παρερμηνειών για το τι περιμένει τους Ελληνες: «Σήμερα πονάμε όλοι και θα συνεχίσουμε να πονάμε τα επόμενα χρόνια».

Αφησε μάλιστα ανοιχτό παράθυρο για νέα μέτρα λέγοντας ότι «πρέπει να είμαστε συνεπείς απέναντι στους δανειστές μας… ακόμα και με διορθωτικά μέτρα», επαναφέροντας μάλιστα το ζήτημα πιθανού δημοψηφίσματος για αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, του εκλογικού νόμου, της Δικαιοσύνης αλλά και του Κοινοβουλίου.

Με τον Γ. Καρατζαφέρη να πηγαίνει και πάλι… μαλακά τον πρωθυπουργό λέγοντας απλώς ότι με τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση το χρέος παραμένει μη βιώσιμο, τους τόνους ανέβασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Καταλαβαίνετε ότι αυτούς που πάτε να σώσετε με το Μνημόνιο τους έχετε ξεκληρίσει; Και η Μέρκελ να ερχόταν εδώ τα ίδια με εσάς θα έλεγε. Εκβιάζετε την Κοινοβουλευτική σας Ομάδα. Φέρνετε σε ένα άρθρο το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την εξόντωση του λαού. Είναι πρωτοφανής ιστορικού χαρακτήρα ευτελισμός του Κοινοβουλίου και της δημοκρατίας» είπε ο Α. Τσίπρας ζητώντας από τον πρωθυπουργό να προκηρύξει εκλογές.

Μαριτίνα Ζαφειριάδου – Γιώργος Λυκουρέντζος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα