«Αγανακτισμένοι» Μέρκελ και Πάγκαλος

Στο πλευρό των «Αγανακτισμένων» στις πλατείες αναμένεται να «κατεβούν» την Κυριακή ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος και η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ! Τουλάχιστον αυτό επιδιώκουν οι κάτοικοι της Πάτρας, οι οποίοι και κινούν όλες τις διαδικασίες ώστε να ξαναβγάλουν στους δρόμους τα καρναβαλικά τους άρματα στα οποία φέτος πρωταγωνιστούσε το περίφημο τρίο, καθώς και άλλοι πολιτικοί της «εποχής του Μνημονίου»!

Συγκεκριμένα οι διοργανωτές του Καρναβαλιού και η συντονιστική επιτροπή των «Αγανακτισμένων» της αχαϊκής πρωτεύουσας έστειλαν επιστολή προς τον δήμο τους ζητώντας να βοηθήσει στη μεταφορά των αρμάτων, προκειμένου να συμμετέχουν την Κυριακή στο μεγάλο πανευρωπαϊκό κάλεσμα των «Indignados». Ηδη πάντως από χθες στην πλατεία Γεωργίου υπάρχει καρναβαλικός τόνος, καθώς ξεπρόβαλαν μικρότερα άρματα, ενώ το βράδυ πραγματοποιήθηκε μεγάλο υπαίθριο πάρτι.

Σκοπός της εκδήλωσης, αλλά και της μεγάλης μηχανοκίνητης πορείας που έγινε στους δρόμους της Πάτρας κατά τις 17.30, ήταν η αφύπνιση των πολιτών εν όψει του «Πανευρωπαϊκού Ξεσηκωμού» που διοργανώνουν την Κυριακή οι επιτροπές «Αγανακτισμένων» σε όλη την Ελλάδα και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Κέντρο των διεργασιών παραμένει η πλατεία Συντάγματος, όπου και χθες, για δέκατη ημέρα, χιλιάδες κάτοικοι συμμετείχαν στην ανοιχτή συνέλευση και επανέλαβαν τα αιτήματά τους για την εγκαθίδρυση ενός συστήματος άμεσης δημοκρατίας, την ακύρωση των σκληρών κυβερνητικών μέτρων και του Μνημονίου και τη διαγραφή του χρέους. Να σημειωθεί ότι η λαϊκή συνέλευση του Συντάγματος επεξεργάζεται πρόταση για αποκλεισμό του Κοινοβουλίου στις 15 Ιουνίου.

Κώστας Καντούνης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα