Κλειστόν λόγω (ανωτέρας) βίας

Το ελληνικό ποδόσφαιρο λέμε συχνά ότι πεθαίνει! Μετά τη χθεσινή απόφαση της γενικής συνέλευσης της Ομοσπονδίας (49 ψήφοι υπέρ, 7 κατά και 1 παρών) για αναστολή της λειτουργίας της ΕΠΟ, τουλάχιστον για δύο εβδομάδες μπορούμε, πάντως, σίγουρα να πούμε ότι αναβάλλεται! Αρχίζοντας από τη Δευτέρα…

«Θέλουμε άμεσο διάλογο εντός δεκαημέρου με την Πολιτεία, τη Σούπερ Λίγκα, τον ΠΣΑΠ, τη Β’ και Γ’ Εθνική, όλα τα κόμματα, τις ομάδες και όποιον εμπλέκεται με το ποδόσφαιρο για να λύσουμε τα προβλήματα» είπε ο Σοφοκλής Πιλάβιος.

Η πρόταση-βόμβα του προέδρου της ΕΠΟ να «παγώσουν» όλες οι δραστηριότητες (αγώνες, μεταγραφές κ.λπ.) τεκμηριώθηκε όταν επικαλέστηκε τις απειλές κατά της ζωής του, τις πλαστογραφημένες ασφαλιστικές ενημερότητες, τις αδειοδοτήσεις των ομάδων και την αδυναμία να επικυρωθούν οι βαθμολογίες των πρωταθλημάτων.

«Καλούμε όλους να διαλέξουν τι ποδόσφαιρο επιθυμούν. Αυτό των μπράβων, των πλαστογράφων, των ψευτών, των χουλιγκάνων, των παρωχημένων αντιλήψεων, των συναλλαγών κάτω από το τραπέζι, της εξάρτησης από τους πολιτικούς που το εκμεταλλεύονται, των στημένων αγώνων, της βίας και των απειλών;». Και προχώρησε στην πρότασή του:

«Προτείνω να ανασταλεί από τη Δευτέρα μέχρι νεωτέρας η λειτουργία της Ομοσπονδίας, έως ότου αποφασίσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στο ποδόσφαιρο αν θέλουν το δέντρο να ανθίσει ή να ξεραθεί».

Υπέρ της αναστολής ψήφισε ο εκπρόσωπος της Σούπερ Λιγκ Γιώργος Μποροβήλος, κατόπιν συνεννόησης, λένε οι πληροφορίες, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Η πάγια θέση της διοργανώτριας αρχής είναι ότι πρέπει να διασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες συνθήκες για την ομαλή διεξαγωγή του επόμενου Πρωταθλήματος, πριν από την έναρξή του» σχολιάστηκε στην ανακοίνωσή της.

Αρνητικά απάντησε η ΕΠΟ στο αίτημα της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής να ανοίξουν οι φάκελοι όλων των ομάδων, καθώς με επιστολή του ο Σοφοκλής Πιλάβιος επικαλείται τη ρήτρα εμπιστευτικότητας που έχουν υπογράψει οι ομάδες.

Η ιστορία των θετικών αποτελεσμάτων της Εθνικής κόντρα στη Μάλτα αποτελεί εγγύηση για την αποψινή υποχρέωση των προκριματικών του Euro 2012. Επειδή, ωστόσο, μπάλα δεν παίζουν οι αριθμοί, ο Φερνάντο Σάντος παρατάσσει την ομάδα, με σκοπό να επιτεθεί από νωρίς για να σκοράρει (21.30 Mega).

Δυσαρεστημένοι είναι οι άνθρωποι της ΕΠΟ σχετικά με τη «σιωπή» του Βρύζα για το θέμα της πρόσληψής του από τον Παναθηναϊκό. Ο Λεωνίδας Βόκολος, της Eθνικής Νέων, προορίζεται για τη θέση του.

Αντώνης Κατσαρός

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα