Ο Σισέ έστρωσε το σεντόνι

Ο Τζιμπρίλ Σισέ φρόντισε να παραμείνει το μεγάλο ευρωπαϊκό ραντεβού στην ατζέντα του Παναθηναϊκού, απλώνοντας το σεντόνι του Τσάμπιονς Λιγκ και για την επόμενη σεζόν. Ο Γάλλος μετέτρεψε σε γκολ (58, 67΄) τις προσπάθειες των συμπαικτών του, οδηγώντας τούς τυπικά φιλοξενουμένους στο άδειο ΟΑΚΑ στη νίκη 2-0 επί της ΑΕΚ, στο τελευταίο παιχνίδι της σειράς των πλέι οφ.

Η τρίτη συνεχόμενη νίκη του Παναθηναϊκού καθιστά πλέον άνευ -βαθμολογικής- σημασίας την εκδίκαση της ένστασης των «Ενωσης», με την οποία διεκδικεί τους τρεις βαθμούς από το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου, αφού οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν το μίνι τουρνουά των έξι παιχνιδιών με 13 βαθμούς και άφησαν την ΑΕΚ στους 8.

Οι παίκτες του Φερέιρα αξιοποίησαν την ευκαιρία, που οι ίδιοι δημιούργησαν με τις δύο νίκες επί του Ολυμπιακού Βόλου και του ΠΑΟΚ και η οποία ενισχύθηκε και από τις περιορισμένες επιλογές του Χιμένεθ για τον καταρτισμό της ενδεκάδας.

Οι νωχελικές προσπάθειες του πρώτου ημιχρόνου, με εξαίρεση το δοκάρι του Κατσουράνη στο 29΄ και την ευκαιρία του Λέτο στο 40΄, δεν επρόκειτο να είναι διαφορετικές στο δεύτερο, αν ο Σισέ δεν άρπαζε από τα μαλλιά την αδυναμία -διαρκείας- της άμυνας της ΑΕΚ στην περίπτωση του πρώτου γκολ.

Από εκείνο το σημείο, η κυριαρχία του Παναθηναϊκού στο έτσι κι αλλιώς χαμηλού ρυθμού παιχνίδι δεν αμφισβητήθηκε ποτέ από την ΑΕΚ. Ρόλο σε αυτό έπαιξε ότι ήρθε γρήγορα το 2-0, που έκοψε ουσιαστικά τις όποιες διαθέσεις μπορεί να είχαν οι παίκτες του Χιμένεθ, το στρωμένο παιχνίδι των οποίων (όπως το παρουσίασαν αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα) δεν βγήκε καθόλου στο χορτάρι του ΟΑΚΑ.

Αντιθέτως, θύμισε εικόνες πρώτου γύρου, γεγονός που παραπέμπει γενικά στη διάθεση και την απόδοση των ποδοσφαιριστών όλων των ομάδων στα πλέι οφ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΕΚ 2-0

ΑΕΚ: Σαχά, Ματέος, Ντρπιτς, Καράμπελας, Νταντόμο, Μάκος, Λαγός (79΄ Γκερέιρο), Καφές (72΄ Εντερ), Γκέντσογλου (63΄ Κλοναρίδης), Σκόκο, Μπαχά.

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βύντρα, Ζιλμπέρτο, Νίνης (63΄ Καραγκούνης), Κατσουράνης, Λέτο, Μαρίνος, Σισέ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Τριτσώνης είχε απλή δουλειά. Ακόμη κι αν το ήθελε, δύσκολα θα έκανε το λάθος…

MVP

Ο Τζιμπρίλ Σισέ, όπως κι αν είναι τα κέφια του, αφήνει δύσκολα την παραμικρή ευκαιρία να… πέσει κάτω.

Ο δρόμος για τους ομίλους

Ο Παναθηναϊκός πλέον θα πρέπει να περάσει δύο γύρους για να μπει στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αρχικά θα μάθει στις 15 Ιουλίου τον αντίπαλό του σε αγώνες που θα γίνουν 26-27 Ιουλίου και 2-3 Αυγούστου. Εφόσον προκριθεί, θα συμμετάσχει στην κλήρωση της 5ης Αυγούστου όπου θα γίνει γνωστή η ομάδα που θα πρέπει να ξεπεράσει για να μπει στους ομίλους. Οι αγώνες θα γίνουν στις 16-17 και στις 23-24 Αυγούστου. Αν ο Παναθηναϊκός αποκλειστεί στον τρίτο προκριματικό γύρο, θα λάβει μέρος στον τέταρτο προκριματικό του Europa League. Αν αποκλειστεί στον τέταρτο προκριματικό γύρο του Champions League, τότε θα κερδίσει απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League.

Αντώνης Κατσαρός

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα