Κυβερνητικός ξεπεσμός με τον απρόσκλητο Ράμα

Την ώρα που ο κόσμος βοούσε ότι η εκδήλωση με ομιλητή τον Αλβανό πρωθυπουργό θα γίνει την Κυριακή στο Γαλάτσι, ο Μαρινάκης έλεγε πως δεν ήξερε

Δεν έχει τέλος ο ξεπεσμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο θέμα της επίσκεψης του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα στην Αθήνα την Κυριακή 12 Μαΐου για να μιλήσει σε Αλβανούς που ζουν στη χώρα μας. Μόλις τρεις μέρες πριν από τη σχετική εκδήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ομολόγησε χθες ότι η κυβέρνηση δεν έχει ενημέρωση για τον τόπο της εκδήλωσης του Εντι Ράμα… Αν είναι δυνατόν! Ο κόσμος βοά ότι η εκδήλωση θα γίνει στο Γαλάτσι, οι αντιδράσεις είναι πολλές και από διαφορετικές πλευρές και η κυβέρνηση ομολογεί ότι δεν ξέρει τι γίνεται στο εσωτερικό της χώρας σε σχέση με τη χωρίς πρόσκληση επίσκεψη ενός ξένου πρωθυπουργού, πού θα πάει, ποιους θα δει, πού θα μιλήσει…

Στις 7 Μαΐου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης είπε χθες ότι η ελληνική πλευρά ενημερώθηκε την Τρίτη 7 Μαΐου για την έλευση του κ. Ράμα στην Αθήνα, αλλά όχι για τον τόπο στον οποίο θα γίνει η προαναγγελθείσα εκδήλωση. «Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τον τόπο τέλεσης της εκδήλωσης» ανέφερε ο κ. Μαρινάκης, ο οποίος απέφυγε να σχολιάσει περαιτέρω. Αναφερόμενος στη φυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη, που την Κυριακή 12 Μαΐου κλείνει έναν χρόνο, τόνισε: «Είναι δεδομένο ότι το ζήτημα Μπελέρη δεν είναι διμερές. Δεν είναι ένα ζήτημα μεταξύ δύο κρατών, αλλά ένα ζήτημα κράτους δικαίου, τεκμηρίου αθωότητας και ανάγκης δίκαιης δίκης έστω σε δεύτερο βαθμό».

Για την απρόσκλητη επίσκεψη Ράμα μίλησε χθες και ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος χαρακτήρισε «άκαιρη» την απόφαση του πρωθυπουργού της Αλβανίας Εντι Ράμα να επισκεφθεί τη χώρα μας. Σημείωσε όμως πως «η Ελλάδα ουδέποτε θα μπορούσε να θέσει εμπόδιο στο να έρθει οποιοσδήποτε ξένος ηγέτης για να απευθυνθεί στη δική του διασπορά, στους δικούς τους συμπατριώτες». Αυτή η χλιαρή και φοβική αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης δεν έμεινε ασχολίαστη (με θετικό τρόπο για τον κ. Μητσοτάκη) από τον Εντι Ράμα. Σε δηλώσεις του σχεδόν του έπλεξε το εγκώμιο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οπως σωστά τόνισε ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης, η Ελλάδα παραμένει μια δημοκρατική χώρα, όπου ηγέτες από άλλα δημοκρατικά έθνη μπορούν να επισκεφθούν, να συναντηθούν με συμπατριώτες τους και να τους επαινέσουν για τη σκληρή δουλειά τους και την πολύτιμη συνεισφορά τους όχι μόνο στη χώρα που κατοικούν αλλά και στην πατρίδα τους»… Μας εμπαίζει κι από πάνω!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα