Για έναν εγωισμό και ένα… παχυλό ταμείο!

Στα… χαρακώματα βρίσκονται οι «αιώνιοι» αντίπαλοι στην Ελληνοαμερικανική Ενωση.

«Αιώνιοι» όνομα και πράγμα, αφού και οι δύο υποψήφιοι είναι κοντά στη δέκατη δεκαετία της ζωής τους! Το ιστορικό σωματείο συγκαλεί, εκτός απροόπτου, στις 14 Μαΐου τη γενική του συνέλευση. Δύο εκ διαμέτρου αντίθετες προσωπικότητες διεκδικούν να ηγηθούν του σωματείου: ο Κρις Σπύρου, πρώην πολιτειακός βουλευτής του New Hampshire, και ο Λεωνίδας Κόσκος, δικηγόρος. Παρότι και οι δύο βρίσκονται σε προχωρημένη ηλικία, είναι ενεργοί και δραστήριοι, και με πολλή ορμή προσπαθούν να πλήξουν ο ένας την υποψηφιότητα του άλλου, βγάζοντας -όπως λένε- από το μανίκι τους αδιάσειστα χαρτιά και ντοκουμέντα.

Ο κ. Σπύρου έχει κατηγορηθεί για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του σωματείου. Ο ίδιος υποστηρίζει πως πρόκειται για σκευωρία που έχει στηθεί από τον αντίπαλό του, κ. Κόσκο. Ωστόσο, φέρεται ότι έχει απαντήσει στον αντίπαλό του με παρόμοιο τρόπο. Τις τελευταίες εβδομάδες κυκλοφορούν αποδείξεις είσπραξης που φέρεται ότι διακινούν άνθρωποι που είναι κοντά στο περιβάλλον του, με τις οποίες φέρεται ότι έχει εγκρίνει ο κ. Κόσκος προς τον εαυτό του ποσά που φτάνουν τα 3.000.000 ευρώ εντός τριετίας! Υποστηρίζουν δε ότι αυτά τα ντοκουμέντα που θα βγάλουν στη δημοσιότητα είναι μόνο η αρχή…

Η «δημοκρατία» δεν υιοθετεί τίποτα από τα παραπάνω και θεωρεί ότι και οι δύο άνδρες έχουν αποδείξει εδώ και χρόνια την εντιμότητά τους. Ωστόσο, καταγράφει το δηλητηριώδες κλίμα που μεταφέρεται στα δημοσιογραφικά γραφεία. Το οξύμωρο είναι πως η υπεύθυνη κατά τον νόμο για το σωματείο, που θα μπορούσε να δώσει απαντήσεις στη Δικαιοσύνη για το θέμα, όπως υποστηρίζουν από την πλευρά Σπύρου, είναι η γενική διευθύντρια του σωματείου Βασιλική Μπρανίκα, η οποία όμως τυγχάνει να είναι ταυτόχρονα και σύζυγος του Λεωνίδα Κόσκου. Εν ολίγοις… μύλος. Οι σχεδόν 200 εργαζόμενοι της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης βρίσκονται στο μέσον μιας διαμάχης δύο ανθρώπων που έχουν βαλθεί να τινάξουν την Ενωση στον αέρα για ένα γινάτι εγωισμού. Και το υπερπαχυλό ταμείο της Ενωσης επίσης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα