Βαριά πρόστιμα για ανασφάλιστα Ι.Χ. και ΚΤΕΟ

Σε μπαράζ διασταυρώσεων για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων αλλά και όσων δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ και συνεχίζουν να κυκλοφορούν στους δρόμους προχωρά το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με νομοσχέδιο που κατατίθεται άμεσα.

Το οικονομικό επιτελείο μάλιστα θα αρχίσει ακόμα και ηλεκτρονικούς ελέγχους σε καθημερινή βάση, αλλάζοντας και τα πρόστιμα για εκπρόθεσμη πληρωμή τελών κυκλοφορίας. Υπολογίζεται πως στη χώρα μας κυκλοφορούν περίπου 500.000 ανασφάλιστα οχήματα, ενώ είναι άγνωστος ο αριθμός των οχημάτων που δεν έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο. Ο μόνος τρόπος για να εντοπιστούν είναι να πέσουν σε έλεγχο της Τροχαίας ή «αποκαλύπτονται» σε περίπτωση ατυχήματος.

Το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να αλλάξει και τα πρόστιμα. Σήμερα το πρόστιμο για ανασφάλιστα οχήματα είναι 250 ευρώ και προβλέπεται η επιβολή νέου προστίμου 500 ευρώ, αν δεν ασφαλιστεί το όχημα εντός οκτώ ημερών. Για όχημα το οποίο δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ προβλέπεται πρόστιμο 180 ευρώ. Το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει πως εκπρόθεσμη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας θα επιφέρει προσαύξηση 25%, αν η εξόφληση γίνει εντός Ιανουαρίου, και 50%, αν γίνει εντός Φεβρουαρίου. Από την 1η Μαρτίου και μετά θα ισχύει ο διπλασιασμός των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, όπως ισχύει σήμερα, από την πρώτη μέρα εκπρόθεσμης πληρωμής τους.

Δηλαδή, αν ένα όχημα έχει ετήσια τέλη κυκλοφορίας 100 ευρώ και ο ιδιοκτήτης του καταβάλει το ποσό μέσα στον Ιανουάριο, τότε θα πληρώσει 125 ευρώ. Αν τα καταβάλει μέσα στον Φεβρουάριο, το ποσό μαζί με το πρόστιμο θα ανέλθει στα 150 ευρώ και αν τα πληρώσει μετά τον Μάρτιο, ο «λογαριασμός» θα ανέβει στα 200 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα