Θεσσαλονίκη: Επιστράτευση της ΕΛ.ΑΣ. για το EuroPride

«Συναγερμός» έχει σημάνει στην Αστυνομία της Θεσσαλονίκης, η οποία προετοιμάζεται για την έναρξη του EuroPride, που θα γίνει αύριο Παρασκευή.

Για εννέα ημέρες, έως τις 29 Ιουνίου, το μεγαλύτερο μέρος των αστυνομικών δυνάμεων της πόλης θα απασχολείται με τα μέτρα επιτήρησης και θα είναι σε επιφυλακή ομάδες καταστολής, ενώ θα συνδράμουν αστυνομικοί και από άλλους νομούς.

Από αύριο Παρασκευή μέχρι και την ολοκλήρωση του EuroPride θα υπάρχουν αστυνομικά σταντ σε τρία σημεία της πόλης. Συγκεκριμένα, τα σταντ θα στηθούν στην πλατεία Αριστοτέλους, στον Λευκό Πύργο και ένα κοντά στο Makedonia Palace. Οι αστυνομικοί που θα βρίσκονται στα σταντ θα ενημερώνουν τους συμμετέχοντες για ό,τι χρειαστεί, αλλά θα πραγματοποιούν και πεζές περιπολίες σε κεντρικά σημεία. Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, της Ομάδας Ζήτα και της ΟΠΚΕ θα βρίσκονται συνεχώς στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης και σε άλλα κομβικά σημεία και τις εννέα ημέρες του EuroPride. Επί 24 ώρες θα βρίσκονται στους δρόμους και στα σταντ οι αστυνομικοί, ενώ ενίσχυση θα υπάρχει και στους αστυνομικούς της Ασφάλειας που θα κυκλοφορούν στην πόλη.

Ωστόσο, το μεγάλο «στοίχημα» για τις Αρχές είναι η μεγάλη παρέλαση, που θα διεξαχθεί την τελευταία ημέρα του EuroPride στο κέντρο της πόλης, όπου εκτιμάται η συμμετοχή περισσότερων από 15.000 ατόμων. Την ημέρα της παρέλασης υπολογίζεται ότι θα βρίσκονται στους δρόμους 20 διμοιρίες των ΜΑΤ, με κάποιες από αυτές να έρχονται από άλλες πόλεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπεται οι διμοιρίες να βαδίζουν στα πεζοδρόμια δίπλα από τις βιτρίνες των καταστημάτων προκειμένου να βρίσκονται σε επιφυλακή για οτιδήποτε συμβεί. Επίσης θα υπάρχουν drones στον ουρανό της πόλης, που θα δίνουν απευθείας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων.

Η Θεσσαλονίκη, δηλαδή, θα γίνει «αστακός» και τεράστια αστυνομική δύναμη θα είναι εκεί, τη στιγμή που αποδυναμώνονται τα τμήματα των συνοικιών, που είναι υπεύθυνα για την πάταξη της εγκληματικότητας, η οποία αναμένεται να εκτοξευτεί αυτές τις ημέρες. Κι ο Θεός βοηθός…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα